Antalya'daki kardeş cinayeti davası

Antalya'daki kardeş cinayeti davası

Kooperatif anlaşmazlığı nedeniyle pompalı tüfekle ağabeyini öldürüp, bir kişiyi de yaralayan sanığa müebbet hapis verildi

ANTALYA (AA) - Antalya'da kooperatif anlaşmazlığı nedeniyle pompalı tüfekle ağabeyini öldürüp, bir kişiyi de yaralayan sanığa müebbet hapis verildi.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık Hasan Aytekin, müştekiler Ahmet Yoldaş Aytekin, Gülşen Aytekin, Cem Aytekin, tarafların yakınları ve avukatları katıldı.

Sanık Aytekin'in avukatı Şerife Binnur Türkoğlu, yaptığı savunmada, müvekkilinin suç kaydının bulunmadığını ve hiç kimseyi kasten öldürme veya yaralamaya çalışmadığını söyledi.

Türkoğlu, müvekkilinin ağabeyi Mehmet Aytekin ile kooperatif işi yaptıklarını ve inşaatların ödeme sorununu konuşmak için ağabeyinin dükkanına gittiğini belirterek, "Müvekkilim, ağabeyinin dükkanına gittiğinde ağabeyi kendisine 'zürriyetsiz gelme' diye sözler söylemiştir. Müvekkilim iki evlilik yapmıştır ve hiç çocuğu olmamıştır. Bu sözler üzerine sinirlenen Hasan Aytekin, arabasında bulunan av tüfeğini alarak yere doğru ateş açmıştır. Kimseyi kasten veya planlayarak öldürmemiş, yaralamamıştır." dedi.

Dükkanda tesadüfen bulunan Hasan Tetik'in yerden seken kurşunlardan yaralandığını savunan Türkoğlu, bu olayın taksirle yaralama olduğunu, kasten öldürme olayı olmadığını ileri sürdü.

Müvekkilinin hiçbir akıl sorunu olmadığını belirten Türkoğlu, "Aytekin birçok inşaat yapmıştır, hiçbir inşaatta sorun ve problem yaşamamıştır, bunu söyleme nedenim müvekkilimin aklı yerindedir. Eğer tasarlama olsaydı gidip dükkanda öldürmezdi. Bunlar ağabey-kardeştir, ağabeyi nereye çağırırsa gelir ve istediği bir yerde tasarlayarak öldürme olayını yapabilirdi." diye konuştu.

Olayın kasten tasarlama olmadığının altını çizen Türkoğlu, müvekkilinin haksız tahrik altında öldürme eylemini gerçekleştirdiğini ve karşı tarafa başsağlığı dilediğini söyledi.

Sanık Hasan Aytekin son savunmasında, ağabeyi Mehmet Aytekin ile konuşmak için iş yerine gittiğini, bu sırada kendisine "zürriyetsiz" lafı söylenmesi üzerine sinirlenerek arabadan av tüfeğini alıp olayı gerçekleştirdiğini ama çok pişman olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, Aytekin'i, ağabeyi Mehmet Aytekin'i öldürme suçu işlemesinden ağırlaştırılmış müebbet hapsine, sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezada indirim yaparak müebbet hapsine karar verdi. Ayrıca sanık hakkında Hasan Tetik'i yaralama suçundan ise 12 yıl hapis cezası verildi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 28 Aralık 2015 tarihinde sanık Hasan Aytekin, alacak anlaşmazlığı nedeniyle ağabeyi Mehmet Aytekin'i pompalı tüfekle ateş ederek öldürmüş, iş yerine mal getiren toptancı Hasan Tetik de çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :