Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden skandal haber

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden skandal haber

Türkiye'de yoğun etkileri görülen koronavirüs vakalarında alınan önlemlerle takdiri toplayan hükümetin yapmadığını CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi yaptı. İnternet sitesinde yer alan haber herkesi şaşkına çevirdi.

Çin'in Wuhan eyaletinden tüm dünyaya yayılan koronavirüsle tüm dünya ülkeleri üst düzey bir mücadele veriyor.

Dünyanın devlerini dize getiren koronavirüs salgınının Türkiye'de görülmesinden sonra hükümetin aldığı acil önlemler ve mücadelede gelinen nokta tüm dünya tarafından mercek altına alınırken ülke içinde bazı kesimlerin yaptıkları tarihe kara leke olarak geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda başlatılan Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasıyla yüzbinlerce kişi nakdi para yardımlarını alarak rahat bir nefes aldı.

Hükümetin özellikle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakından takip ettiği süreçte kısa zamanda alınan başarı sonrası bir dizi esnetme dönemi resmen başladı.

Muhalif kesimlerin hedef tahtası haline getirilmek istenen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde seçilerek Antalya'ya atanan Vali Münir Karaloğlu da basit eleştirilerle yıpratılmaya çalışılmıştı.
Ancak sabote edilmek istenen Karaloğlu'nun aldığı kararlar sayesinde esnetme dönemini ilk yaşayan kentler arasına Antalya, aldığı önlemler sayesinde kısa sürede ulaştı.

Özellikle kent giriş ve çıkışlarında sağlanan katı güvenlik önlemler sayesinde Türkiye'de tek vakanın olmadığı ilçe de Antalya sınırları içerisinde bulunuyor.

Öte yandan birçok yabancı haber kanalı da Türkiye'deki süreci yakından görmek için resmi makamların kapılarını çalıyor.

Son gelinen nokta itibariyle ülkede vatandaşlar geleceğe güvenle bakıyor. Ancak bu durumdan istifade eden bazı CHP'li belediyelerin yaptığı propaganda çalışmaları da hayretler içinde bırakıyor.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde AK Parti belediyesi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, yüzde 50,62'ye 46,27 oy yüzdesi karşılığında CHP'ye geçmişti.

Bu andan sonra her şey normaldi. Ancak Başkan Muhittin Böcek yönetimindeki belediyenin internet sitesinde dün yer alan haber tepkilere neden oldu.

Türkiye'de hiç bir partinin yapmadığı bir harekete imza atan Muhittin Böcek, oylarını yükselttiğini iddia ettiği haberle hem de Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde yer verilmesine müsade etti.
Olayın ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada tepkiler yükselirken haberin internet sitesinden halen kaldırılmadığı görüldü.

Koronavirüsle mücadele dönemini hem de hükümetin sağladığı imkanlarla sürdüren birçok kent gibi Antalya Büyükşehir Belediyesi de bu hareketiyle yaptığı tüm iyi hareketlerin de üstüne adeta çizik atmış oldu.

HABERDE ŞU BİLGİLERE YER VERİLDİ:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından planlı, kurallı ve kimlikli kent için yaptığı hizmetlerin meyvelerini alıyor. Antalyalılara söz verdiği gibi ‘Ben sen yok biz varız biz birlikte yaparız’ sloganıyla göreve gelen ve anlamlı hizmetleri ile Antalyalıların gönlüne giren Başkan Muhittin Böcek özellikle Covid-19 salgını nedeniyle halk sağlığını korumak adına yapılan hizmetleriyle de vatandaşın takdirini topladı. Bu kapsamda Avrasya Kamuoyu ve Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, 'Covid-19 Pandemisinin Toplumsal/Ekonomik ve Siyasal Etkileri Araştırması'nın sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 50,62 olan oy oranını yüzde 7,05 artırarak 57,67’ye yükseltti.

KENTİN SAKİNİ DEĞİL SAHİBİYİZ

Başkan Böcek’in oy oranını artırması Antalya ve ilçelerinde de mutluluk yaşattı. Başkan Böcek, Antalyalıların verdiği desteğe teşekkür ederek, “Antalya’ya ve Antalyalı hemşerilerime, daha iyi bir hayat, daha mutlu bir gelecek inşa etmek için çıktığım bu yolda yalnız yürümeyeceğimi bana her zaman destek vereceğinizi, fikirlerinizle, önerilerinizle, katılımınızla yanımda olacağınızı biliyordum. Hep birlikte bu kentin sakini değil sahibi olacağız. Yaralarınıza merhem olacak, sesinize ses verecek projelerimizle toplumun bütün kesimlerinin nefes almasını sağlamaya çalışıyoruz. Teşekkürler Antalya’m” dedi.

baskan-oyunu-yukseltmis.jpg

BAŞKAN ALTAY DA UYARMIŞTI

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Eş Başkanı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabı üzerinden koronavirüs sebebiyle yaşanan zor dönemde belediyelere çağrıda bulunmuştu.

Başkan Altay, “Bu zor süreçte ulaşımı çözdün mü? Hayır. Sosyal hizmetler, zabıta, sağlık hizmetleri ile destek oldun mu? Hayır. Peki, devletin bu konuda çalışmalarına katkın oldu mu? Hayır. O zaman oturup düşünecekler. Ya hizmet belediyeciliği yapacaklar ya şova devam edecekler. Dünya Belediyeler Birliği toplantısında tüm dünya belediye başkanları için söylediğimi bu belediye başkanları için de tekrar ediyorum: Halk ve şehir için çalışmanın tam zamanı. Zor günde çaba harcayanı şehirler unutmaz. Şimdi amasız, fakatsız çalışma ve halka hizmet zamanı.”

YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞSIN, VATANDAŞ KAZANSIN

Günü kurtaracak sözde çalışma ve göstermelik icraatlarla şehrin geleceğinin karartılmamasını isteyen Başkan Altay, “Şov belediyeciliğinin ömrü uzun olmaz. Kadim şehirler bu şovu kabul etmez. Gönülden hizmet etmedikten ve taş üstüne taş koymadıktan sonra şehrin vebalini alırsınız. Bu yükü taşıyamazsınız. Amacımız şehre yatırım ve canlılara hizmet, gayemiz O’nun rızasını almak olsun. Konya belediyeciliği bu anlamda iyi bir model, güzel bir okuldur. Yerel idarecileri bu okulu ve modeli incelemeye davet ediyorum. Yerel yönetimler çalışsın, vatandaş kazansın.” İfadelerini kullanmıştı.

 

Etiketler :