Ankaragücü'nün ilk yarı raporu

Ankaragücü'nün ilk yarı raporu

Başkent temsilcisi, 37 puan ve averajla ilk yarıyı lider tamamladı - Sarı-lacivertliler, en farklı galibiyetini 1461 Trabzon'u 6-2 yenerek elde etti

ANKARA (AA) - Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Ankaragücü, ligin ilk yarısını lider tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Ligin ilk yarısında oynadığı 17 maçta 37 puan toplayan sarı-lacivertliler, aynı puana sahip Gümüşhanespor'un önünde averajla liderlik koltuğunda yer aldı.

Başkent ekibi, oynadığı 17 karşılaşmada 12 galibiyetin yanı sıra bir beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Rakip fileleri 33 kez havalandıran Ankaragücü, kalesinde ise 18 gol görerek averajı en yüksek takım oldu.


- Sahasında 7 galibiyet

Ankaragücü, ligin ilk yarısında ev sahipliği yaptığı 9 maçın 7'sinden galibiyetle ayrılmayı başardı.

Sahadan 7 kez 3 puanla ayrılan sarı-lacivertliler, 2 kez de mağlup oldu. İç saha maçları dikkate alındığında, 21 puan toplayan Ankara ekibi, Gümüşhanespor ile en çok iç saha puanı toplayan takım olarak dikkati çekti.


- Kırmızı kart görmedi

Ankaragücü futbolcuları, 17 maçlık periyotta kırmızı kartla cezalandırılmadı.

Ligde birinci ve üçüncü haftaları cezası nedeniyle Afyonkarahisar'da, 3 karşılaşmayı da sahasında seyircisiz oynayan sarı-lacivertliler, 35 kez sarı kart gördü.


- En farklı galibiyet 1461 Trabzon'a karşı

Ankaragücü, 17 maçlık süreçte en farklı galibiyetini ligin 11. haftasında 1461 Trabzon'a karşı elde etti.

Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki mücadeleden 6-2'lik sonuçla galip ayrılan Ankara temsilcisi, ilk yarıda en farklı maçını kazandı.


- Devre arası kampı Antalya'da

Ankaragücü, devre arası kamp çalışmalarını Antalya'da yapacak.

Kamp çalışmalarına 24 Aralık'ta başlayacak başkent ekibi, Antalya'da 3 hazırlık maçı oynayacak. Sarı-lacivertliler, devre arası kampını 8 Ocak'ta tamamlayarak Beştepe Tesisleri'ne dönecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :