Ankara'daki terör saldırısına sanatçılardan tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına sanatçılardan tepkiler

Duayen tiyatrocu Göktay:- "Ülkemizin bütün sanatçılarını terörün karşısında olmaya çağırıyorum"

İSTANBUL (AA) - Duayen tiyatro sanatçısı Zihni Göktay, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını lanetlediğini ifade etti.

Duayen tiyatrocu AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün her türlüsünü lanetlediğini belirterek, "Ben yaşım itibariyle terörün daha önceki örneklerini de gördüm. 12 Eylül'den önceki terörü de gördüm. Terör olaylarının bu ülkede topluma ve sanata yararı olduğunu hiçbir zaman görmedim" dedi.

Göktay, terörü kınamanın yeterli olmadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Olan vatan evlatlarımıza oluyor. Ben 110 temsil her akşam Cibali Karakolu'nda, sahnede 'Huzur, barış varken ne bu terör' diyorum. Bu terör olayları sadece bizim ülkemizde değil, Çin'de, Paris'te, dünyanın her yerinde yaşanıyor. Terör yaşayan ülkelerdeki bütün siyasiler uluslararası toplantılarda bir araya gelip de hatıra fotoğrafı çektireceklerine bu global terör olaylarına nasıl mani olacaklar onu düşünmeliler."

Bütün sanatçıların teröre karşı birlik olması gerektiğini vurgulayan Göktay, "Bütün dünyadaki sanatçılar üzerine düşen görevi yapmalı, barış ve huzurun bir arada olduğu yerde sanatın ilelebet devam edeceğini söylemeli. İnsanlar huzur ve barış ister çünkü, huzur olmazsa insanın iştahı bile kalmaz. Sanatçılara bu günlerde büyük görevler düşüyor. Ülkemizin bütün sanatçılarını terörün karşısında olmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler