Ankara'daki sahte reçete operasyonu

Ankara'daki sahte reçete operasyonu

Pahalı ilaç ve tıbbi malzemeleri hasta olmayan kişiler adına reçete edip yurt dışına satarak devleti 120 milyon lira zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 29 kişiden 6'sı tutuklandı

ANKARA (AA) - Ankara merkezli 5 ilde yapılan operasyonda, pahalı ilaç ve tıbbi malzemeleri hasta olmayan kişiler adına reçete edip yurt dışına satarak devleti 120 milyon lira zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında eczane ve ecza deposu sahiplerinin de bulunduğu 29 kişiden 6'sı tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı İrfan Nuri Akdeniz'in talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Ankara, İstanbul, Kocaeli, Adana ve Samsun'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 35 şüpheliden 29'u, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren zanlılar, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Mahkemece sorgulanan 29 şüpheliden M.V.U, İ.Y, E.D, A.K, MŞ. ve E.F, tutuklanarak Sincan Cezaevine gönderilirken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan şüphelilerden E.F'nin sahte reçeteyle alınan ilaç ve tıbbi malzemeyi İngiltere'ye götüren kişi olduğu, diğer şüphelilerle para transferinin bulunduğu belirlendi.

- 40 bin kutu ilaç ele geçirilmişti

Ankara merkezli 5 ilde 29 Nisan'da düzenlenen operasyonda eczane ve ecza deposu sahiplerinin de aralarında olduğu 35 şüpheli gözaltına alınmış, kanser ilaçlarının da bulunduğu 40 bin kutu ilaç, tıbbi malzeme ve 2 silah ele geçirilmişti.

Şüphelilerden 6'sı emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken 29 kişi Ankara adliyesine sevk edilmişti.

Yapılan incelemede ele geçirilen ilaçların birçoğunun kanser ve şeker hastalığı tedavisine yönelik veya organ naklinde kullanılan ve sadece hastanelerde bulundurulması gereken ilaçlar olduğu tespit edilmişti.

Ayrıca yazdırdıkları ilaçların hastalarca kullanılmış gibi göstererek SGK'ye fatura edilmesini sağlayan ve bu yöntemle devleti 120 milyon lira zarara uğratan şüphelilerin ilaçları yasal olmayan yollardan İngiltere, Bulgaristan, Libya, lrak, Suriye, Azerbaycan, Ukrayna gibi birçok ülkede sattıkları da belirlenmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler