Ankara’da 'Çinti' yarışması

Ankara’da 'Çinti' yarışması

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde düzenlenen 'Çinti Festivali'de geleneksek kadın kıyafeti olan 'Çinti', düzenlenen yarışma ile gün yüzüne çıkarıldı

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Çinti Festivali'nde yöresel kadın kıyafeti olan 'Çinti', düzenlenen yarışma ile gün yüzüne çıkarıldı.

Elmadağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen yıl sonu festivalinde; Halk Egitim Merkezi Sergisi, Analı Kızlı Çinti Güzeli Yarışması ve YKS Öncesi Gençlik Konseri yapıldı.

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel kadın kıyafeti Çinti, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde düzelenen yarışma ile gün yüzüne çıkarıldı. Elmadağ Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yarışmada, geleneksel kıyafetleri giyen anne ve kızları ilçe meydanında boy gösterdi. Yarışma renkli görüntülere sahne oldu.

Resim

Resim

Resim

Resim

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.