Ankara'da Boğaziçi bahanesiyle düzenlenen gösteride 4 polis yaralandı bir polisin kolu kırıldı

Ankara'da Boğaziçi bahanesiyle düzenlenen gösteride 4 polis yaralandı bir polisin kolu kırıldı

Ankara'da Boğaziçi Üniversitesindeki protestolara destek için yapılan izinsiz gösteriler sırasında bir polisin kolu kırıldı. Dört polisin yaralandığı olaylarda gözaltına alınanlar hakkında Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında işlem başlatıldı

Ankara Ziya Gökalp Caddesinde Boğaziçi Üniversitesindeki protestolara destek için yapılan izinsiz gösteriler sırasında bir polisin kolu kırıldığı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesindeki olayları protesto etmek amacıyla Kızılay'da toplanmaya çalışan marjinal grupların Ziya Gökalp Caddesi'nde görevli personele fiziki saldırıda bulunmaları ve tüm uyarılara rağmen eylemlerinde ısrar etmeleri üzerine 69 kişinin gözaltına alındığı" belirtildi.

Açıklamada, "yaya ve araç trafiğinin aksaması nedeniyle çevreden geçen vatandaşlar ve eylemciler arasında yer yer fiziki müdahaleye varan tartışmaların da yaşandığı yasa dışı eylem esnasında 1 polisin kolunun kırıldığı, 4 polisin de çeşitli yerlerinden yaralandığı" bildirildi.

Gözaltına alınanlar hakkında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile ilgili mevzuat çerçevesinde işlem başlatıldığı kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.