Ankara Valiliğinin geçici yasak kararı

Ankara Valiliğinin geçici yasak kararı

CHP Genel Sekreteri Sındır:- "Terör örgütleri sadece 29 Ekim'de, 10 Kasım'da saldırı düzenleyecek diye bir şey yok, bunu her zaman yapabilirler. Sen yasağı bitirirsin, ertesi gün olur. Nerede kutlanacaksa 29 Ekim, nerede anma yapılacaksa 10 Kasım'da, gide

ANKARA (AA) - CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Ankara Valiliğince umuma açık alanlarda toplantı, gösteri ve yürüyüşlere 30 Kasım'a kadar yasak getirilmesine ilişkin, "Terör örgütleri sadece 29 Ekim'de, 10 Kasım'da saldırı düzenleyecek diye bir şey yok, bunu her zaman yapabilirler. Sen yasağı bitirirsin, ertesi gün olur. Nerede kutlanacaksa 29 Ekim, nerede anma yapılacaksa 10 Kasım'da, gider güvenliğini alırsın." dedi.

Sındır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yasak süresinin içinde bulunan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anıldığı 10 Kasım'ın çok önemli günler olduğunu belirtti.

Ankara Valiliğinin, "Söz konusu yasağın, 29 Ekim ve 10 Kasım için geçerli olmadığına" dair bir açıklama yaptığını anımsatan Sındır, güvenlik zafiyetine neden olacak durumlar yaratılmadığı sürece, yasakların doğru kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Sındır, böylesi önemli günlerin vali kararıyla yasaklayamayacağını vurgulayarak, "Böylesi günlerin kutlanıp kutlanmayacağına vatandaş karar verir. 29 Ekim Cumhuriyet'in kuruluş tarihi, bunu bu ülke kutlamayacak da neyi kutlayacak? Bütün milletler, uluslar, kurtuluş ve bağımsızlık günlerini kutlar. Bunun önünde bir engel olamaz." diye konuştu.

Hiçbir kamu görevlisinin, güvenlik gerekçesiyle, ulusal günlerin kutlanmasını engelleyemeyeceğine işaret eden Sındır, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Vatandaşın güvenliğini sağlayacaksın, bu senin asli görevin. Devletin görevi, yurttaşların can ve mal güvenliğini korumak ve kollamaktır. 'Ben bu görevi yerine getiremeyeceğim.' diye kutlamaları, anmaları yasaklamak anlaşılır değil. Terör örgütleri sadece 29 Ekim'de, 10 Kasım'da saldırı düzenleyecek diye bir şey yok, bunu her zaman yapabilirler. Sen yasağı bitirirsin, ertesi gün olur. Nerede kutlanacaksa 29 Ekim, nerede anma yapılacaksa 10 Kasım'da, gider güvenliğini alırsın. Güvenlik güçlerinin Ankara Eryaman'da canlı bomba eylemi hazırlığında olan bir teröristi etkisiz hale getirmesi doğru bir şey. Olması gereken bu. Korkuyla gösterileri, kutlamaları, anmaları yasaklarsak, yaşanmayacak bir ülke haline gelir Türkiye."

- "Alanlarda olacağız"

Sındır, Türkiye'de kutlamaları, törenleri, anmaları, eylemleri "Güvenlik" gerekçesiyle engellemenin alışkanlık haline geldiğini savunarak, bunun, kabul edilemez olduğunu kaydetti.

CHP olarak, 29 Ekim'de de 10 Kasım'da da alanlarda bulunacaklarını açıklayan Sındır, terörün nereden, nasıl geleceğini kestirmenin mümkün olmadığını, emniyet ve istihbaratın daha dikkatli çalışması gerektiğini vurguladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :