Ankara Devlet Protokol İftarı

Ankara Devlet Protokol İftarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2) - "(ABD ziyareti sırasında Türk Büyükelçiliği konutu önünde yaşananlar) Benim korumalarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl bir yasadır, bu nasıl bir hukuktur? Bu korumalar, beni korumayacaksa niçin bunlar

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti sırasında Türk Büyükelçiliği konutu önünde yaşananlara ilişkin, "Benim korumalarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl bir yasadır, bu nasıl bir hukuktur? Bu korumalar, beni korumayacaksa niçin bunları ben yanımda Amerika'ya götürüyorum? Amerika'nın Hans'ı ile George'u ile mi kendimi koruyacağım?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Ankara Devlet Protokol İftarı"nda yaptığı konuşmada, ABD'ye gerçekleştirdiği son ziyarette yaşananlara değindi.

Erdoğan, "Amerikadayım, PKK terör örgütü, FETÖ'cüler hep birlikte birleştiler, 40-50 metre mesafede şahsıma karşı orada gösteri yapıyorlar. Amerikan polisi hiçbir şey yapmıyor, dokunmuyor. Acaba benzer bir şey Türkiye'de yapılmış olsa tavır ne olur, düşünebiliyor musunuz? Hiçbir şey yapmadıkları gibi onlara karşı müdahalede bulunan oradaki bizim soydaşlarımız, vatandaşlarımızdan iki tanesini içeri almışlar dün. Böyle şey olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

Korumalarına yönelik de işlem yapıldığını aktaran Erdoğan, "Benim korumalarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl bir yasadır, bu nasıl bir hukuktur? Bu korumalar, beni korumayacaksa niçin bunları ben yanımda Amerika'ya götürüyorum? Amerika'nın Hans'ı ile George'u ile mi kendimi koruyacağım?" diye konuştu.

- "Ülkemizin bu yeni kurtuluş savaşını hep birlikte verelim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD liderleri Türkiye'ye geldiğinde Türk şoförleri bir yana Türk polisini bile arabalarına oturtmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz oralara gittiğimizde 'Hayır, illa biz kendi koruma polisimizi buraya oturtacağız' diyor. Benim polisim var, istemiyorum. 'Yok, biz kimseye emanet edemeyiz' bir de böyle caka satıyorlar. Tabii bunun çeşitli siyasi, hukuki mücadelesini vereceğiz ayrı mesele ama bu tür gerçekleri özellikle anlatmak istiyorum. Dünyada kanun, hukuk denince neyi nasıl anladıklarını çok iyi bilmemiz lazım. İsimlerimizi tarihe altın harflerle yazdırmak da suya yazılan yazı misali kaybolup gitmek de bizim elimizdedir. Gelin ülkemizin bu yeni kurtuluş savaşını hep birlikte verelim. Her birimiz kendi cephemizde milletimize zaferlerin en büyüğünü, en büyüklerini armağan edelim."

Konuşmasında "Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet" ilkelerini anımsatan Erdoğan, bu ilkelerde bütünleşilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de "80 milyon tek millet" şuuruyla hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Birbirimizi bu vatan için, Allah için sevmeye mecburuz. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. İşte bu tek millet şuurudur." dedi.

Erdoğan, tek bayrak ilkesine yönelik de "Bizim bayrağımıza eş bir paçavra ortaya koyanlar onu buyursunlar kendileri tepe tepe kullansınlar. Bizim bayrağımızın rengi şehidimizin kanının rengidir. Hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldızlar şehitlerimizin ta kendisidir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." şeklinde konuştu.

- "Kimse bu vatan topraklarında operasyon düşünmesin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 780 bin kilometrekarede tek vatan olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kimse bu vatan topraklarında operasyon düşünmesin. İşte bu operasyonları düşünenler bedellerini ağır ödüyorlar, ödemeye de devam edecekler. Cudi'de de öderler, Bestler Dereler'de de öderler, Kandil'de de öderler. Nereye giderlerse peşindeyiz. Kato'nun tepesinde de ödediler, onun mağaralarında da ödediler. Aydoğan Paşa'mız ve yanında şehitlerimiz oldu ama 'Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı cananı bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' derken işte o şehitlerimizin yoğrulduğu o topraklar bize vatan oldu."

Bu mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini dile getiren Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bir devletin Türkiye topraklarında olamayacağını, buna tevessül edenlerin de bedelini ağır ödeyeceğini vurguladı.

Erdoğan, "Unutmayalım ki 2023 hedeflerine ulaşmış bir Türkiye için şu anda gündemimizde olan konuların hiçbiri de Allah'ın izniyle sorun teşkil etmeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda konuklara iftara katıldıklarından dolayı teşekkürlerini iletti.

(Bitti)

Ankara Devlet Protokol İftarı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :