Ankara Bağımsız Milletvekili Nazlıaka:

Ankara Bağımsız Milletvekili Nazlıaka:

"Dünyanın hiçbir yerinde canlı bomba olmayı özendiren bir programla karşılaşamazsınız. Çocuklar üzerinden bu mesajın verildiği bir program yoktur."

TBMM (AA) - Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, TRT'de yayınlanan ve Suriyeli çocuklara yer verilen bir belgeselle ilgili "Dünyanın hiçbir yerinde canlı bomba olmayı özendiren bir programla karşılaşamazsınız. Çocuklar üzerinden bu mesajın verildiği bir program yoktur." dedi.

Nazlıaka, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, savaşların önce çocukları vurduğunu ifade ederek, UNICEF'in raporuna göre, 8,4 milyon Suriyeli çocuğun ülke içinde ya da dışında çatışmalardan etkilendiğini aktardı.

Çocukların yaşadıkları travmaların siyasi propagandalara malzeme haline getirildiğini savunan Nazlıaka, "Üzülerek görüyoruz ki TRT, siyasi partilere eşit mesafede durmadığı gibi yaptığı yayınlarla da bazı konularda çocuklarımızı siyasi propagandaya alet etmektedir." görüşünü ileri sürdü.

Söz konusu belgeselle ilgili olarak RTÜK'e bir dilekçe sunduğunu dile getiren Nazlıaka, bu programda enkaz altında kalmış çocukların görüntülerine yer verildiğini, çocukların adeta savaşın bir tarafı olarak konumlandırıldığını ve psikolojik olarak sakatlandıklarını ileri sürdü.

"Canlı bomba olmayı teşvik eden, ölümden şehit olacağı için korkmadığını söyleyen çocukların bu sözleri, bir de fonda dramatik bir müzikle pekiştirilmiştir." ifadesini kullanan Nazlıaka, belgeseldeki görüntüleri inceleyen Bağımsız Sinema Merkezi yetkililerinin, "Çocuklara yapacakları konuşmaların ezberletildiğini, uzun olan bölümlerin ise kağıttan okutulduğunun görüntülerden anlaşıldığını" belirttiklerini aktardı.

Aylin Nazlıaka, "Dünyanın hiçbir yerinde canlı bomba olmayı özendiren bir programla karşılaşamazsınız. Çocuklar üzerinden bu mesajın verildiği bir program yoktur. Canlı bomba olmayı meşru gösteren bir program olmamalıdır, yoktur." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :