Anıtkabir girişinde CHP'li vekillere zorluk çıkarıldığı iddiası

Anıtkabir girişinde CHP'li vekillere zorluk çıkarıldığı iddiası

CHP Grup Başkanvekili Altay:- "Devlet adabından ve Türk polis teşkilatının geleneklerinden bir parça nasibini almış hiçbir polisin, ana muhalefet partisi Grup Başkanvekiline ve milletvekillerine 10 Kasım günü Anıtkabir girişinde zorluk çıkarmayacağı ve sa

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, devlet adabından ve Türk polis teşkilatının geleneklerinden bir parça nasibini almış hiçbir polisin, ana muhalefet partisi Grup Başkanvekiline ve milletvekillerine, 10 Kasım günü Anıtkabir girişinde zorluk çıkarmayacağını, saygısızlık yapmayacağını belirterek, "Konuyu kraldan çok kralcılık psikolojisine girmiş bir grup korumanın işgüzarca ve hasmane tutumu olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Altay, yaptığı yazılı açıklamada, Anıtkabir 1 No’lu Nizamiyede dün demokrasi adına üzücü bir olay yaşandığını belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğünün, konuyla ilgili bir açıklama yaptığını ifade eden Altay, açıklamanın gerçekleri yansıtmadığını savundu.

Emniyet Genel Müdürünün, TBMM’de yaptığı konuşmayı izlemediğinin açıklamadan anlaşıldığını ifade eden Altay, konuşmasında, bildiride iddia edilenin aksine emniyet teşkilatını genel olarak tenzih ettiğini bildirdi.

Altay, açıklamada iddia edilenin aksine kendisine ve milletvekillerine müdahale edenlerin, Genelkurmay mensupları değil oradaki Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlıkta korumalık yapan polis memurları olduğunu öne sürdü.

Açıklamada, Anıtkabir’e girişlerin 08.30’da bitecek şekilde planlandığının belirtilmesine rağmen kendisi ve milletvekilleri oradayken çok sayıda aracın kontrolsüz şekilde girdiğini öne süren Altay, "Bildiride Genelkurmay Genel Sekreterliğince alınan kararın bize hatırlatıldığı ifade edilmektedir. Hatırlatmak şöyle dursun o esnada Genelkurmayın adı dahi geçmemiştir." dedi.

Aracının resmi plakasına dikkat çektiğini, milletvekili kimliğini gösterdiğini ancak "araç kartı olacak" gerekçesiyle girişinin kabaca ve fiilen engellendiğini ileri süren Altay, şunları kaydetti:

"Bildiriyi kaleme alan sayın yetkilinin ve Emniyet Genel Müdürünün TBMM’de yaptığım konuşmanın tamamını izlemelerini öneriyorum. Emniyet Genel Müdürlüğünün sayın yetkililerini ve mensuplarını özellikle tenzih ettiğim halde, konunun Anıtkabir 1 No’lu Nizamiye Kapısında bize müdahale eden muhtemelen Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık koruma ekibinin kast ettiğimi çok net ifade etmeme rağmen bildiride 'Emniyet Teşkilatı ve Emniyet Teşkilatının tüm personelini hedef alan haksız ithamlarda bulunmuştur' ifadesini, çok sevip önemsediğim kahraman Türk polisini şahsıma yönelik bir kışkırtma olarak algılıyorum. Devlet adabından ve Türk polis teşkilatının geleneklerinden bir parça nasibini almış hiçbir polis memurunun ana muhalefet partisinin Grup Başkanvekiline ve milletvekillerine 10 Kasım günü Anıtkabir girişinde zorluk çıkarmayacağı ve saygısızlık yapmayacağı aşikardır. Konuyu kraldan çok kralcılık psikolojisine girmiş bir grup korumanın işgüzarca ve hasmane tutumu olarak değerlendiriyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :