Anayasa Mahkemesinin dokunulmazlıklarla ilgili kararı

Anayasa Mahkemesinin dokunulmazlıklarla ilgili kararı

AK Parti Ordu Milletvekili Taşcı: - "Deneme yapmışlardır. Bu deneme sonucunda bile bile anayasada yetki olmadığı halde başvuru yoluna gitmişlerdir. Anayasa Mahkemesi de kendi kanunları çerçevesinde kararını vermiştir. Durum bundan ibarettir."

TBMM (AA) - AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, Anayasaya Mahkemesinin dokunulmazlıklarla ilgili başvuruyu reddetmesine ilişkin, "Deneme yapmışlardır. Bu deneme sonucunda bile bile anayasada yetki olmadığı halde başvuru yoluna gitmişlerdir. Anayasa Mahkemesi de kendi kanunları çerçevesinde kararını vermiştir. Durum bundan ibarettir." dedi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Taşcı, milletvekillerinin Anayasa Mahkemesine, anayasa değişikliğine ilişkin başvuru şartının 110 sayısına ulaşması ile olacağını söyledi. Taşcı, "Bu bir Meclis kararı değil anayasa değişikliği kararıdır. Bir anayasada değişiklik yapıyorsanız bu değişikliğe karşı Anayasa Mahkemesine, 110 milletvekili ya da bu sayıyı yakalamış bir grupla gidebilirsiniz." diye konuştu.

Yapılan başvurunun usulden reddedildiğini vurgulayan Taşcı, başvuruda bulunanların da sonucun böyle çıkacağını bildiğini söyledi.

Taşcı şunları kaydetti:

"Bugün itibariyle yereldeki hukuki süreç tamamlanmış oluyor. Milletvekilleriyle ilgili bir yargılama süreci de başlamış değildir. Dolayısıyla dosyalarla ilgili bir hukuki süreç de başlamamıştır. Şu aşamada Meclis'in vermiş olduğu karar süreci işlemektedir.

Deneme yapmışlardır. Bu deneme sonucunda bile bile anayasada yetki olmadığı halde başvuru yoluna gitmişlerdir. Anayasa Mahkemesi de kendi kanunlar çerçevesinde kararını vermiştir. Durum bundan ibarettir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler