Anadolu Sağlık Sen'den çağrı! İyileştirme tüm sağlık çalışanlarına yapılsın

Anadolu Sağlık Sen'den çağrı! İyileştirme tüm sağlık çalışanlarına yapılsın

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sağlık teşkilatlarında çalışanların maaşlarında iyileştirme yapılmasının gerekli olduğunu belirterek, Sağlık Bakanlığına tüm sağlık çalışanlarının maaşlarında iyileştirme çağrısında bulundu

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sağlık teşkilatlarında çalışanların maaşlarında iyileştirme yapılmasının gerekli olduğunu, ancak hekim, hekim dışı çalışanlar ayrımı yapılmasının maaşlarında iyileştirme bekleyen motivasyonunu bozduğunu belirterek, tüm sağlık çalışanlarının maaşlarında iyileştirme beklediklerini söyledi.

Sağlık teşkilatlarında tabandan tavana tüm çalışanların bütün olarak ele alınması gerektiğinin altını çizen Taşkın, hekimlerin maaşlarında iyileştirme yapılmasına karşı olmadıklarını, ancak tüm çalışanların ekonomik olarak zor durumda olduklarını ve sağlık çalışanlarının tamamının maaşında iyileştirme yapılması çağrısında bulundu.

za.jpg

Hekimlere zam yapılabiliyorsa diğer sağlık çalışanlarına da yapılabilir!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, "Doktorlara 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapacağız. Pratisyen hekimlerin ek göstergesi 13 binden 33 bine, uzman hekimler diş hekimleri dahil olmak üzere 17 binden 40 bine ek göstergeleri çıkmış olacak. Pratisyenlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin olmak üzere bir düzenleme Meclis'te" dediğini hatırlatan Necip Taşkın, 6. Dönem Toplu Sözleşme ile sağlık çalışanlarının aldığı zammın enflasyonun altında olduğunu, toplu sözleşme dışında doktor, pratisyen hekim ve diş hekimlerine zam yapılabiliyorsa diğer sağlık çalışanlarına da yapılabileceğine dikkat çekerek, maaşlarında iyileştirme bekleyen sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonun bozulduğunu ve böyle bir ayrımcılığın çalışma barışını bozacağına vurgu yaparak, sağlık teşkilatlarında çalışanlar arasında ayrımcılık yapılmasını istemediklerini ve tüm sağlık çalışanlarının ekonomik ve sosyal olarak rahata kavuşturulmasını ve Sayın Bakan'ın son açıklaması kapsamında tüm sağlık çalışanlarının maaşlarında iyileştirme beklediklerinin altını çizdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.