Anadolu Ajansı 97 yaşında

Anadolu Ajansı 97 yaşında

Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Ülgen: - "AA'yı hep yanımızda görmekten güven duyuyorum. Geçen sene yaşadığımız kanlı darbe girişiminde de AA bizim sesimizi dünyaya duyurmada en etkin araçlarımızdan biri oldu"

JOHANNESBURG (AA) - Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen ve Güney Afrika Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Gökhan Kahraman, Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 97'nci yıl dönümünü kutladı.

Ülgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ajansın 6 Nisan 1920'de kurulduğunu hatırlatarak, o günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti'nin canlı, belgeli, tarihi bir müessesesi olarak varlığını sürdürdüğünü söyledi.

AA'nın temellerinin kurtuluş mücadelesinin en zorlu günlerinde, ulusal meclisin kurulmasından hemen önce atıldığını belirten Ülgen, şunları kaydetti:

"AA'nın tarihi Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihine denk ve özdeş bir tarih ve AA'nın gücü Türkiye'nin gücü. Nice 97 yıllara diyorum. AA'nın yeni yaşını kutluyor, özellikle dünyanın en ücra köşelerinde bizlere destek vermeye devam ettikleri için şükranlarımı sunuyorum. AA'yı hep yanımızda görmekten güven duyuyorum. Geçen sene yaşadığımız kanlı darbe girişiminde de AA bizim sesimizi dünyaya duyurmada en etkin araçlarımızdan biri oldu."

Kahraman ise Ajansın toplumun Türkiye ve dünyada gören gözü, sesi ve kulağı olduğunu vurguladı.

Anadolu Ajansının kuruluşunun 97'nci yıl dönümünü kutlayarak çalışanlarına da başarılarının sürmesini dileyen Kahraman, "Türkiye'nin sesini duyuran, ulusal ve uluslararası basın kuruluşları için güvenilir bir haber kaynağı olan Anadolu Ajansı, özellikle Güney Afrika'da toplumun her kesimi tarafından ilgiyle takip edilmektedir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler