Anadil anayasal bir haktır
TBMM İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Olay TV canlı yayınına katıldı
Canlı yayında program yapımcısı Mehmet Çatakcı’nın sorularına yanıt veren Mustafa Kabakcı, kabine değişikliği ile ilgili olarak “Makamlar gelip geçici. Bugüne kadar bu ülkeye bakan olarak hizmet eden arkadaşlarımızın bundan sonra da yasama görevine ve partimizin vereceği diğer görevlerine devam edecekken, yeni bakan olan arkadaşlarımız da Türkiye davası ve Türkiye sevdasıyla aynı şevk ve heyecanla görevi devraldıkları yerden devam edeceklerdir” ifadelerini kullandı.
TERÖR MESELESİNİ ÇÖZECEKSEK HALKIMIZA GÜVENMELİYİZ
Terör konusunda ise kabakçı verdiği cevapta, AK Parti’nin varlık sebebinin milletinin dertlerine çözüm bulmak olduğunu vurgulayan Kabakcı, “30 küsur yıldır devam eden ve bir trilyon dolara mal olmuş bir problemle karşı karşıyayız. Bu problemi çözerken de vatandaşımıza güvenmeliyiz. Bayrakla, ülkeyle sorunu olmayan insanlarımızı diğerlerinden ayırmalıyız. ‘Tek Vatan Tek Millet Tek Devlet’ olarak hedefimizi belirledik. Günlük yaşantılarında birbirinden farkı olmayan insanlarımızı bir noktada toplamalıyız. Konya en çok şehit veren illerimizden biridir. Bu acıyı en iyi bilenlerden biriyim. Evlerine taziyeye gittiğimizde o acıyı yüreğimizin en derininde hissediyoruz” dedi.
BU SUİKAST KİMİN İŞİNE YARADI ONA BAKMAK LAZIM
Paris suikastıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Kabakcı, “Bu suikastın kimin işine yaradığına bakmak lazım. Resmin büyük penceredeki haline bakalım. Türkiye’nin güçlenmesi, istikrarının devam etmesi, 2023 yılında ihracatta 500 milyar doları hedeflemesi, tarımda dünya altıncısı olmayı hedeflemesi kimi rahatsız ediyorsa suikastların arkasında onu aramak lazım diye düşünüyorum” diye konuştu.
VAR OLAN HAKKI GÖRÜNÜR HALE GETİRDİK
Mecliste görüşülen ve kabul edilen ana dilde savunma hakkının anayasal bir hak olduğunu ifade eden kabakçı “Yapılan aslında anayasada var olan bir hakkın daha görülür hale getirilmesidir” diyerek yasanın hayırlı olmasını diledi. Sivil anayasa çalışmaları hakkında da bilgi veren Kabakçı, “Üstümüze dar gelen anayasanın ülkemize daha yakışır hale getirmek kısacası elbisemizi yenilemek istiyoruz. 30 milyonluk Türkiye den 70 Milyona geldik. Bu elbise üstümüze dar geliyor. Vatandaşı önemsemeliyiz, STK’yı önemsemeliyiz. Peki, bunu yaptık mı? Yapmışız. 14 bin 538 derneğe fikirlerini sormuşuz, 4 bin tane vakfa, bin 700 kusur yerel TV ve radyoya sormuşuz. Peki geri dönüşü nasıl, 66 bin 15 kişinin dönüşü olmuş, bin 872 kişi e-maille fikrini göndermiş, bin 50 kişi oturmuş 18 bin 350 sayfa anayasa metni yazmış. Demek ki bir sıkıntı var. Gönlümüzdeki katılımı sağlayamamışız. İnşallah ülkemiz yeni bir anayasa ile daha güvenli daha güçlü bir hale gelecektir” dedi. Haber Merkezi