Konya'nın çileğinde zehire geçit yok

Konya'nın çileğinde zehire geçit yok

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çilek üretim alanlarında pestisit kalıntı analizleri için numuneler alarak, halkın sağlıklı gıdaya erişimini güvence altına alıyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, son yıllarda üretim hacmi hızla genişleyen çilek bahçeleri, hasat öncesi denetim altına alındı. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, üretim sahalarına giderek titiz bir çalışma başlattı. Pestisit kalıntı analizlerinin yapılması için numuneler toplanırken, ürünlerin güvenilirliği bilimsel süreçlerle kontrol ediliyor.

Hastalık ve Zararlılara Karşı Teknik Destek

Yürütülen denetimlerde sadece numune alımıyla yetinilmiyor. Uzman ekipler, üretim sahalarında eş zamanlı olarak hastalık ve zararlı kontrollerini de gerçekleştiriyor. Üreticilerle birebir görüşen görevliler, doğru zirai ilaç kullanımı ve bitkisel üretim yöntemleri konusunda kritik bilgiler aktararak, üreticilere teknik destek sağlıyor.

Konya'nın çileğinde zehire geçit yok

Öncelik: Güvenilir Gıda ve Sağlıklı Hasat

Yetkililer, vatandaşların sofralarına gelen ürünlerin kaliteli ve güvenli olması için denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini vurguluyor. Beyşehir'de yapılan bu çalışmalar, hem yerel üretimi korumayı hem de tüketicinin sağlıklı gıdaya ulaşma hakkını en üst seviyede korumayı hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.