Amerika'ya Solunum Cihazı Parçası Satacağız

Amerika'ya Solunum Cihazı Parçası Satacağız

Dün ilk parti yerli solunum cihazının teslimi Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'ne gerçekleştirilirken Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri'ne de solunum cihazı parçası satacak.

Dünyada etkili olan koronavirüs salgınında Türkiye, verdiği mücadeleyle Dünya Sağlık Örgütü'nün de takdirini kazandı. Bu süreçte yerli solunum cihazı üretimi de gerçekleştirilirken önemli bir gelişme daha yaşandı.

ABD'YE SOLUNUM CİHAZI PARÇASI SATILACAK
Son yıllarda sağlık alanında önemli atılımlar yapan Türkiye, koronavirüs tedavisinde en çok ihtiyaç duyulan ürünlerden olan solunum cihazının parçalarını Amerika Birleşik Devletleri'ne de satacak.

TÜRKİYE'YE YETERSE SATIŞA İZİN VAR
Parçanın satışında dikkat edilecek nokta ise ürünün Türkiye'nin ihtiyacını karşılaması. Koronavirüsle mücadele edilen süreçte ülkeler birbirlerinden malzeme kaçırırken solunum cihazı parçası ülkemizde yeterli ihtiyacı karşıladıktan sonra ABD'ye satılabilecek.

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNDE
Öte yandan bu konu geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde gündeme geldi. İki lider solunum cihazı parçasının satışı konusunda mutabık kaldı.

Etiketler :