Ambulanslarda görev alacak sürücü adaylarına sürüş tekniği eğitimi verildi

Ambulanslarda görev alacak sürücü adaylarına sürüş tekniği eğitimi verildi

KONYA (AA) - Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ambulanslarda görev alacak 150 sürücü adayına ileri sürüş teknikleri eğitimi verildi. Eğitimde...

KONYA (AA) - Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ambulanslarda görev alacak 150 sürücü adayına ileri sürüş teknikleri eğitimi verildi. Eğitimde başarılı olacak personeller işe başlayacak.

Büyükşehir Arena Stat'ı arkasında eğitime tabi tutulan sürücü adayları, oluşturulan parkurları başarıyla geçmek için büyük çaba sarfetti.

Adaylar, eğitmenler tarafından hataları anlatılarak, daha güvenli bir sürüş için ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirildi.

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yaşama Yol Ver, Hastamız Gecikmesin" kampanyasıyla eğitimlerin devam ettiğini söyledi.

Sağlık hizmetlerinde yeniden yapılanma içerisinde olduklarını belirten Küçükkendirci, "Bugünkü amacımız sağlık sistemimize dahil olacak 150 personelin alımı söz konusu. Kendileri bu konuda müracaatlarını yaptılar. Ön değerlendirmeden geçen arkadaşlarımız, burada ileri sürüş teknik eğitimlerine tabi tutuluyorlar. Bizim bu konuda profesyonel arkadaşlarımız, başvuru yapan adaylarımıza, ambulansla alakalı tüm donanımları ve sürüş tekniklerini anlatıyorlar" diye konuştu.

Küçükkendirci, "Yaşama Yol Ver, Hastamız Gecikmesin" kampanyasıyla üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Ambulans şoförlerimiz, hastalarımız hassas bir şekilde hastaneden hastaneye veya olay yerinden hastaneye naklediyorlar. Bugün de yeni işe başlayacak sürücü adaylarımızı, geçerli not aldıkları takdirde işe başlatmayı ön gördük. Bu bağlamda 150 adayımızı eğitimlere tabi tutuyoruz" dedi.

Ambulanslarda görev alacak sürücü adaylarına sürüş tekniği eğitimi verildi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :