Altınözü Zahter ve 2. Geleneksel Aba Güreşi Festivali

Altınözü Zahter ve 2. Geleneksel Aba Güreşi Festivali

Etkinlikler kapsamında aba güreşi müsabakaları yapıldı

HATAY (AA) - Hatay'ın Altınözü ilçesinde dün başlayan "Altınözü Zahter ve 2. Geleneksel Aba Güreşi Festivali" çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Kaymakamlık ve Belediye koordinesinde, Mustafa Kemal Üniversitesi ve Hatay Gönüllüleri Konseyi Derneği iş birliğiyle 15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda gerçekleşen etkinlikler kapsamında aba güreşleri yapıldı.

Aba güreşini yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen müsabakalara Türkiye'nin çeşitli illerinden 685 sporcu katıldı.

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, etkinlikte yaptığı konuşmada, festivali ilçede yöresel baharat olan zahterin tanıtımı amacıyla düzenlediklerini ifade etti.

İlçedeki zeytin ve zahter üreticisinin emeğinin karşılığını almasını dileyen Uygur, "Altınözü’nün zeytinden sonra ikinci ürünü zahtere dikkati çekmek istedik. Zahter borsası kurulması noktasında gayretlerimiz olacak." dedi.

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı da ilçenin sahip olduğu zeytin ile zahterin ulusal ve uluslararası pazarda tanınır hale gelmesi için çabaladıklarını söyledi.

Sarı, ata sporu aba güreşini de unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak adına da festival etkinlikleri kapsamında müsabakalar yaptıklarını belirtti.

Festivale Hatay Vali Yarımcısı Erol Özkan'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :