Almanya'nın eyalet milletvekilinden Türkiye daveti

Almanya'nın eyalet milletvekilinden Türkiye daveti

Schleswig-Holstein Eyaleti Milletvekili Karabacak: - "Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu sürekli dile getiriyoruz ve Alman vatandaşlarımızı Türkiye'ye davet ediyoruz"- "Biz de Pamukkale'yi ziyaret ederek, Türkiye'de rahat ve korkusuz şekilde yürüyebile

DENİZLİ (AA) - İBRAHİM SÜZER - Almanya'nın Schleswig-Holstein Eyaleti Milletvekili Barış Karabacak, Alman vatandaşlarını, güvenli bir ülke olan Türkiye'ye davet ettiklerini belirtti.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisinden milletvekili Karabacak, AA muhabirine, fırsat buldukça memleketi Denizli'ye geldiğini, Almanya'da doğup büyümesine rağmen hiçbir zaman kültürünü unutmadığını söyledi.

Bir grup Alman siyasetçiyle Pamukkale'yi ziyaret ettiklerini belirten Karabacak, Pamukkale'nin tarihi zenginliğiyle dünyada çok özel bir yeri bulunduğunu vurguladı.

Son dönemde yaşanan terör olayları sonrası Türkiye ve turizmine destek olmak üzere çalışma başlattıklarını dile getiren Karabacak, şöyle konuştu:

"Denizli ziyaretime, partimizden arkadaşlarımı da getirdim. Parti toplantılarımızda ve etkinliklerimizde, Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu sürekli dile getiriyoruz ve Alman vatandaşlarımızı Türkiye'ye davet ediyoruz. Biz de Pamukkale'yi ziyaret ederek, Türkiye'nin güvenli olduğunu göstermek istedik. Terör olayları her ülkede olabilir. Bir ülkeyi karıştırmak isteyen insanlar her zaman vardır ve olacaktır. Onlara karşı birlikte olmamız gerekiyor. Hangi parti olursa olsun, tüm kesimlerin teröre karşı el ele vermesi gerektiğini düşünüyorum."

- "Turizm konusunda ciddi projeler üretiliyor"

Almanya'da yaşayan Türklerin kurduğu vakıf ve derneklerin turizm konusunda ciddi projeler ürettiğine dikkati çeken Karabacak, bunların Türkiye'ye gelen Alman turist sayısının artmasına katkı sağladığını bildirdi.

Türk kültürünü Avrupa'da daha iyi anlatmayı amaçladıklarını anlatan Karabacak, "Amacımız Türk kültürümüzü Avrupa'da yaşatmak. Avrupa'da üçüncü ve dördüncü kuşak Türk nesli yetişiyor. Onlara sahip çıkabilmek ve kültürümüzü unutturmamak istiyoruz. Bunun yanında Avrupa'da Türkiye'yi tanıtmak için sosyal projeler hayata geçireceğiz. Bu kişilerin tatil tercihlerini Türkiye'ye yönlendirmelerini istiyoruz." dedi.

Karabacak, çalışmalarında Pamukkale'nin özel bir yerinin bulunduğunu, yılın her ayında Alman turistlerin geldiği bu merkezin tanıtımı için 20 Mayıs'ta bir heyetle Denizli'yi ziyaret edeceklerini kaydetti.

Türkiye'nin sığınmacılar konusunda iyi bir sınav vererek birçok ülkeye örnek olduğunu dile getiren Karabacak, Avrupa'nın ise bu konuda başarı gösteremediğini söyledi.

- "Türkiye aşkım Pamukkale ile başladı"

Hristiyan Demokrat Parti Schleswig-Holstein Eyaleti Gençlik Kolları Başkanı Pauline Seyfert de Türkiye'ye ilk kez geçen yıl geldiğini belirtti.

Seyfert, "Türkiye aşkım Pamukkale ile başladı, ilk ziyaret ettiğim yer Pamukkale. Pamukkale çok güvenli bir yer, zaten buradaki kalabalıktan bunu görüyoruz. Pamukkale'ye herkesin gelmesini ve bu güzellikleri görmesini isterim. Herkesi buraya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Pamukkale'nin termal sularıyla sağlık turizmi açısından da çok güzel bir yer olduğuna işaret eden Seyfert, Türkleri çok sıcakkanlı bulduğunu sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :