Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Vatan Partisi Genel Sekreteri Yılmaz:- "Alman Meclisi tarihsel gerçekleri, hukuku, Türk ve Alman dostluğunu ayaklar altına almıştır"

ANKARA (AA) - Vatan Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına yönelik kararına ilişkin, "Alman Meclisi tarihsel gerçekleri, hukuku, Türk ve Alman dostluğunu ayaklar altına almıştır." dedi.

Yılmaz, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin aldığı karara tepki göstermek için beraberindeki partililerle Güvenpark'ta basın açıklaması yaptı.

Alman Federal Meclisinin, uluslararası hukuku çiğneyerek aldığı kararın hiçbir hükmünün bulunmadığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Alman Meclisi tarihsel gerçekleri, hukuku, Türk ve Alman dostluğunu ayaklar altına almıştır. Bu kararla ABD'nin kara gücü PKK'yı hendeklere gömme, ABD ve İsrail'in, Suriye'nin kuzeyinde kurmaya çalıştığı koridora karşı Türkiye'nin direnci ve kararlılığı hedeflenmektedir. Bu görmezden gelinecek, hafife alınacak bir karar değildir. Almanya'da yaşayan Türklerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Bu kararı kabul etmediğimiz gibi şiddetle kınıyoruz."

Yılmaz, milletin gücünü seferber ederek bu kararı geri aldırtacaklarının altını çizerek, "Başta Almanya'daki Türkler olmak üzere bütün milletimizi ayağa kalkmaya çağırıyoruz." diye konuştu.

Almanya aleyhinde bir süre slogan atan partililer, daha sonra dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler