Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dişli:-"Soykırımın ne olduğunu tüm dünya Almanya'nın geçmişinden öğrendi"

SAKARYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararıyla ilgili, "Soykırımın ne olduğunu tüm dünya Almanya'nın geçmişinden öğrendi." dedi

Partisinin Sakarya İl Başkanlığını ziyaret eden Dişli, yaptığı konuşmada, çok büyük bir alile olduklarını ve bu ailenin siyasetteki adının Adalet ve Kalkınma Partisi olduğunu söyledi.

Dişli, Sakarya'daki hizmetleri devam ettireceklerini belirterek, "Aile olarak birlikte olup bu şehrin sorunlarını hep birlikte çözebiliriz. Biz büyük resme konsantre olmak zorundayız. Bu büyük resim Türkiye'yi 2023 için çizdiğimiz resimdir. Bu büyük resim Türkiye'nin 2023 hedefinde 500 milyar dolarlık ihracat, kişi başı milli geliri 25 bin dolar ve dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak bir Türkiye'dir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde belirlenen hedeflere ulaşacaklarını aktaran Dişli, Sakarya için yapılan çalışmaların artarak devam edeceğini dile getirdi.

- Alman Meclisinin Ermeni iddiaları

Dişli, Almanya Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını eleştirerek, şunları kaydetti:

"Dün Almanya'da bir karar alındı. Sözde Ermeni soykırımıyla ilgili. Soykırımın ne olduğunu tüm dünya Almanya'nın geçmişinden öğrendi. Siyasiler ilk defa hukuki kararlar vermeye başladı. Bu ülkeyi bu tür sıkıştırmalar daha fazla birlik beraberliğe itecek inşallah. Bir taraftan terörü, bir taraftan bu tür konuları körüklüyorlar ve bir taraftan ekonomimize balta vurmaya çalışıyorlar. Bizim yolumuz belli. Hedef 2023. Hep birlikte bu hedefe yürüyeceğiz. Şehrimizin sorunlarını da hep birlikte çözeceğiz. "

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :