Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Pakdil:"Almanya'nın tarihi olayları çarpıtarak aldığı bu keyfi, yakışıksız kararın, Türk milleti tarafından affedilmeyeceği bilinmelidir"

TBMM (AA) - Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, "Almanya'nın tarihi olayları çarpıtarak aldığı bu keyfi, yakışıksız kararın, Türk milleti tarafından affedilmeyeceği bilinmelidir. Türkiye'yi karalamaya çalışan odaklar öncelikle kendi karanlık tarihlerine bakmalıdırlar." dedi.

Pakdil, yaptığı yazılı açıklamayla, Almanya Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını şiddetle kınadıklarını ve reddettiklerini belirtti.

Kararın Türkiye için yok hükmünde olduğunu, hiçbir hukuki temeli bulunmadığını ve tarihi gerçeklere aykırı siyasi bir sorumsuzluk örneği olduğunu ifade eden Pakdil, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Almanya Federal Meclisinin soykırım gibi büyük bir insanlık suçu hakkında hüküm verecek ne yetkisi ne de konumu vardır. Tarihi olayların siyasi amaç güdülerek çarpıtılması ve Türkiye'nin adının lekelenmeye çalışılması kabul edilemez tarihi bir hatadır. Bu karar son dönemlerde artış gösteren Türkiye ve İslam karşıtlığının bir sonucudur. Almanya aldığı bu kararla tarihi olayları istismar ederek Türkiye'yi hedefe koyma politikası güttüğünü açıkça göstermiştir. Türk milleti tarafından da bu politika açıkça görülmektedir.

Almanya'nın tarihi olayları çarpıtarak aldığı bu keyfi, yakışıksız kararın, Türk milleti tarafından affedilmeyeceği de bilinmelidir. Türkiye'yi karalamaya çalışan odaklar öncelikle kendi karanlık tarihlerine bakmalıdırlar. Türkiye ne bugün ne de geçmişte asla soykırım yapmamıştır. Aksine soykırıma uğrayan milletlere hoşgörüyle yaklaşmış ve onlara kucak açmıştır. Siyasi amaçlar uğruna tarihin çarpıtılması neticesinde alınan bu karar tarihe kara bir leke olarak geçecektir."

-"Karar dostluğa hizmet etmeyecek"

Nevzat Pakdil, parlamentoların asıl görevlerinin ülkelerindeki insanların huzur, güvenlik ve refahlarına, dünyada kalıcı barışa katkı sağlamak, antlaşmalar imzalamak ve insanlık trajedilerinin sona ermesine çaba göstermek olduğunu kaydetti.

Söz konusu kararın ülkelerin dostluğuna hizmet etmeyeceğini vurgulayan Pakdil, "Kendi tarihindeki karanlık sayfaları kapatmanın yolu başka ülkeleri karalamak değildir. Almanya Federal Meclisinin bu kararını tanımadığımızı, protesto ettiğimizi ve Türk halkının unutmayacağını ve affetmeyeceğini kamuoyuna saygı ile duyururuz." değerlendirmesini yaptı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :