Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz:- "Almanya bir soykırım arıyorsa kendi Nazi tarihine; İsrail’in Filistin'e, Fransa’nın Cezayir'e, Avrupa'nın Bosna'ya yaptığı soykırıma baksın"- "3 milyon Suriyeli mülteciye kucak açan bir ülkeyi soykırımcı olarak nitelem

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, 3 milyon Suriyeli mülteciye kucak açan bir ülkeyi soykırımcı olarak nitelemenin "hadsizlik" olduğunu kaydederek, "Almanya bir soykırım arıyorsa kendi Nazi tarihine; İsrail’in Filistin'e, Fransa’nın Cezayir'e, Avrupa'nın Bosna'ya yaptığı soykırıma baksın." dedi.

İnceöz, AA muhabirine, "Almanya'nın Ermeni iddialarına ilişkinkararı kabul etmesini" değerlendirdi.

Kendi tarihine bakmadan 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlayan kararı kabul eden Almanya'yı, ülkede yaşayan 3,5 milyon Türkü yok sayan tutumundan ötürü kınadığını belirten İnceöz, "Bugün bile Almanya'da yaşayan azınlıklara yönelik ırkçı saldırılar ve yabancı düşmanlığı ciddi boyutlardayken, böyle bir yasanın onaylanması tam bir komedi, ikiyüzlülüktür." ifadesini kullandı.

İnceöz, kararın yok hükmünde olduğunu ve kararı tanımadıklarınıvurgulayarak şunları kaydetti:

"Siyasi bir karardır ve tarihe de hakarettir. Her zaman arşivlerin tarihçiler tarafından incelenmesine onay verdiğimizi, bunu desteklediğimizi dile getirdik. Tarihçilerin konuşması gereken bir konunun siyasete malzeme yapılması kararı yok hükmünde kılmaktadır.

Karara her platformda gereken karşılık verilecektir. Almanya’da yaşayan soydaşlarımızın da demokratik tepkilerini en üst perdeden ortaya koyacağını düşünüyorum. Almanya bir soykırım arıyorsa bence kendi Nazi tarihine; İsrail’in Filistin'e, Fransa’nın Cezayir'e, Avrupa'nın Bosna'ya yaptığı soykırıma baksın. Bugün 3 milyon Suriyeli mülteciye kucak açan bir ülkeyi soykırımcı olarak nitelemek en net tarifiyle hadsizliktir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :