Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

MHP Grup Başkanvekili Akçay:- "Bütün dünya ve Almanya Parlamentosu bilsin ki 1915 yılında Türkler vatanını savunmuştur"- "Pastırmacıyan, 50 bin kişilik çeteyle yüz binlerce Müslüman Türk'ü katleden, asıl soykırımı yapan ele başıdır"- "24 Nisan tarihinde b

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Alman Federal Meclisinin, Ermeni iddialarına ilişkin kararı konusunda, "Bütün dünya ve Almanya Parlamentosu bilsin ki 1915 yılında Türkler vatanını savunmuştur." dedi.

Akçay, TBMM'de gazetecilerin, Almanya'da, Ermeni iddialarına ilişkin kabul edilen yasayla ilgili sorularını yanıtladı.

Karara ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Geçerse geçsin ne yapalım" şeklinde çaresiz bir tutum içerisinde olduğunu iddia eden Akçay, "Hükümet maalesef üzerine düşen çalışmaları yapmamıştır." diye konuştu.

Almanya Meclisinin aldığı bu kararı şiddetle kınadığını vurgulayan Akçay, bu kararın Türk-Alman ilişkilerine çok büyük zarar vereceğini söyledi.

Akçay, Almanya'nın Türkiye açısından sıradan bir ülke olmadığını, iki ülkenin 100 yılı aşan ekonomik, siyasi ve ticari ilişkilerinin bulunduğunu ifade etti. 3 milyondan fazla Türk'ün yaşadığı Almanya'da, bu tasarıyla, "Türklere hakaret eden, onlara iftira atan sözde soykırım konusunun" ders kitaplarında işleneceğini kaydeden Akçay, bunun kabul edilemeceğini belirtti.

- "24 Nisan'da Taşnak teröristleri gözaltına alındı"

"Bütün dünya ve Almanya Parlamentosu bilsin ki 1915 yılında Türkler vatanını savunmuştur" diyen Akçay, Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğunun 4 ayrı cephede düşmanlarla savaştığını, aynı zamanda sınırlar içinde 23 Ermeni isyanı olduğunu dile getirdi. Meclisi Mebusan'da 33 Ermeni milletvekili olduğunu anlatan Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elbette bunların bir kısmı devletine, vatanına sadık olurken, bazıları da maalesef hain tavırlar içerisinde bulunuyordu. Bunlardan Pastırmacıyan var ki İstanbul'dan Rusya'ya kaçıyor, 50 bin kişilik oluşturduğu çeteyle Anadolu'ya gelip yüz binlerce Müslüman Türk'ü katleden, asıl soykırımı yapan ele başıdır.

24 Nisan'da Taşnak militanlarının, teröristlerinin gözaltına alınıp tutuklanması söz konusudur. 24 Nisan tarihinde bir kişi bile hayatını kaybetmemiştir. Bu sözde soykırım meselesini, ilk olarak 1965'de Uruguay, 37 yılda da 10 ülke parlamentosu kabul etmiştir. AKP'nin 14 yıllık iktidarında da 13 ülkenin kabul ettiği tasarılar, önergeler olmuştur. Bu gelişmelerde AKP'nin 14 yılda maalesef sözde Ermeni soykırım iddiaları ve faaliyetleri konusundaki basiretsiz, ikircikli, zayıf ve tavizkar tutumunun da rolü olmuştur. Ermeni diasporası da bundan büyük cesaret almaktadır."

- "O ülkelere yaptırım uygulanmadı"

Akçay, AK Parti iktidarında, bu kararı alan ülkelere hiçbir siyasi ve ekonomik yaptırım uygulanmadığını, tam aksine ticaret hacminin manidar bir şekilde arttığını savundu.

Hükümetin, "Bu tasarının herhangi bir yaptırımı yok" dediğinin hatırlatılması üzerine Akçay, "Bu söz, devlet yönetme şuurunda olmayan insanların söyleyeceği bir sözdür. Yüz binlerce çocuğunuza, 'Türkler katliamcı' olarak okutulacak. Bu onlar için hiçbir mana ifade etmiyor mu? Bunlar işi gücü bırakmışlar, başkanlık da başkanlık ve Anayasa..." diye konuştu.

Akçay, Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlık konusunda kararlı oldukları yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Kararlı olduklarını söylüyorlar ama neyi getireceklerini bir türlü söylemiyorlar, dillerinin altındaki baklayı çıkarmıyorlar. Yasama, yargı ve yürütmeyi tek elde toplamayı amaçladıkları çok açık." değerlendirmesini yaptı.

- "Başbakan başına dikkat etsin"

MHP'nin başkanlık ve yeni anayasa konusundaki tavrının açık ve net olduğunu dile getiren Akçay, "Yıllardır ne söylüyorsak, aynı görüşleri ve ilkeleri tutarlı bir şekilde devam ettireceğiz. Asla bunların hukuksuz şekildeki dayatmalarına boyun eğmeyeceğiz. Başbakan başını koymuş olabilir ama merak etmesin, 6-7 aya varmaz başı da gider, bu gidişle. Başbakan başına dikkat etsin." ifadesini kullandı.

Akçay, "YPG'nin Suriye Münbic’te kontrolü ele geçirmesi ve Türkiye'nin Suriye'deki kırmızı çizgilerinin aşılması" ile ilgili görüşünün sorulması üzerine, Türkiye'nin kuşatma altına alındığını iddia etti.

Suriye'de Türkiye'nin aleyhine çok tehlikeli gelişmeler yaşandığını savunan Akçay, "ABD ve Rusya gibi büyük devletlerin de Suriye'de Türkiye'nin çıkarları aleyhine tutum aldıkları açık. Bu nedenle Suriye politikasının yeniden düzenlenmesi, ABD ve Rusya ile ilişkilerinin Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda geliştirilmesinde büyük fayda görüyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :