Alkollü sürücüden pişkin savunma

Alkollü sürücüden pişkin savunma

Aksaray'da alkollü araç kullanırken polis kontrol noktasından kaçmaya çalışan sürücü, polisin hızlı müdahalesiyle yakalandı. Sürücü, üçüncü kez alkollü olarak yakalanmasına rağmen "İnsanlık hali" diyerek savunma yaptı.

Aksaray Hacılar Harmanı Mahallesi Selçuk Bulvarı'nda gerçekleşen olayda, asayiş ve trafik şubesi ekipleri halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla uygulama yapıyordu. Şüphe üzerine durdurulmak istenen 68 ACD 998 plakalı araç, sürücüsünün "Dur" ihtarına uymayarak orta refüjden dönüp kaçmaya çalıştı. Ancak, kaçış planı polis ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde başarısız oldu.

Alkollü sürücüden pişkin savunma

Sürücünün Üçüncü Kez Alkollü Yakalanması

Araçtan inen 40 yaşındaki sürücü A.K., alkollü olduğunu belirterek telefonla bir yakınıyla görüştürmek istedi. Polis memurlarının bu talebi reddetmesi üzerine, sürücü uzun süre dil döktü. Yapılan alkol kontrolünde A.K.'nin 1.12 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ayrıca, sürücünün ehliyetine daha önce iki kez alkollü araç kullanırken yakalandığı için el konulduğu ortaya çıktı.

Alkollü sürücüden pişkin savunma

İlginç Savunma: "İnsanlık Hali"

Basın mensuplarının görüntü almak istemesi üzerine "Çok da bir şey yok lütfen çekmeyin" diyen A.K., "Neden alkollü araç kullanıyorsunuz?" sorusuna ise gülerek "İnsanlık hali" şeklinde cevap verdi. Üçüncü kez alkollü yakalanan sürücüye 12 bin 997 TL para cezası kesilirken, ehliyetine 2030 yılına kadar el konuldu.

Alkollü sürücüden pişkin savunma

Araç Yakınına Teslim Edildi

İşlemlerin ardından A.K. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, aracı olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi. Polisin kararlı tutumu sayesinde sürücünün kaçış denemesi sonuçsuz kaldı ve halkın güvenliği bir kez daha sağlanmış oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.