Alanya bu haberle kahrolabilir

Alanya bu haberle kahrolabilir

Vatandaşlar hangi ilçelerin il olacağı hakkında araştırmalara başladı. Bunlar arasında Alanya da bulunuyor. Ancak durum bu sefer biraz farklı gibi. Alanya yerine Manavgat il olup Alanya ilçe kalabilir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasında dile getirdiği 19 yeni il ve 27 yeni ilçe teklifi ile ilgili yeni ihtimaller günyüzüne çıktı. Bu teklife AK Parti'nin olumlu yaklaştığı belirtildi. İşte Antalya'nın iki ilçesinin il olma serüveniyle ilgili önemli noktalar.

YENİ İLLER İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının ardından AK Parti bu fikre olumlu yaklaştı. Yeni il ve ilçelere yönelik düzenleme hazırlandı.

alanya-manavgat-il-olursa.jpg

İL OLMAK İÇİN HANGİ KRİTERLER ÖNE SÜRÜLÜYOR

İlçelerin nüfus, mevcut şehirleşme ve ulaşım durumu, hinterlandı, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu gibi birçok göstergesinin değerlendirilmesi gerekiyor. Bunun gibi 8 başlıktaki kriterlere uyan yerler il olacak.

alanya-manavgat-il-olursa-2.jpg

ALANYA'NIN NÜFUSU

2023 nüfus sayımında 2.735.791 olan Antalya'nın ilçesi Alanya'nın nüfusu 2022 adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre 364.180'dir.

MANAVGAT NÜFUSU KAÇ?

Manavgat, 2283 kilometrekarelik yüzölçümüyle Antalya'nın en büyük 2. ilçesidir. İlçe nüfusu 252.941'dir.

alanya-manavgat-il-olursa-3.jpg

ALANYA İL OLACAK MI?

Alanya başta olmak üzere Manavgat ilçesinin de bu kriterlere büyük oranda uyum sağladığı görülüyor. Bu nedenle vatandaşlar Manavgat ve Alanya için heyecanla gelecek haberi bekliyor.

SON DURUM NE?

Son durum itibariyle Antalya'nın doğusunun bir anlamda büyük bloğunu oluşturan Manavgat ve Alanya'nın birleşmesi söz konusu olabilir. Bu durumda isim benzerliğinin önüne geçmek için Alanya yerine Manavgat ismi kullanılabilir.

alanya-manavgat-il-olursa-4.jpg

Manavgat ilinin ilçeleri hangisi olacak?

Manavgat'ın il olması durumunda şu ilçeler bir araya gelmiş olacak:

  • İbradı
  • Akseki
  • Gündoğmuş
  • Alanya
  • Gazipaşa

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum