Akşehir'in 100 yılını kurtaran çalışma

Akşehir'in 100 yılını kurtaran çalışma

Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ Genel Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen Akşehir İlçesi Su Şebeke Islahı Projesi kapsamında, içme suyu altyapısını güçlendirmek için büyük bir adım attı. Şebeke ıslah çalışmalarının yüzde 20'si tamamlandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir ilçesinin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla yürüttüğü "Akşehir İlçesi Su Şebeke Islahı Projesi" kapsamında önemli ilerlemeler kaydediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, proje hakkında açıklamalarda bulundu ve çalışmaların yüzde 20 fiziki tamamlama oranına ulaşıldığını duyurdu.

AKŞEHİR'İN 100 YILI KURTARILDI

Başkan Altay, kullanım ömrünü tamamlamış olan su borularını, 100 yıl dayanıklı yeni borularla değiştirmek için büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirtti. KOSKİ ekiplerinin, su şebeke ıslah çalışmalarında duktil ve polietilen boruları tercih ettiklerini ifade eden Başkan Altay, aynı zamanda çelik boruların kullanıldığı geçiş bölgelerinde de yenileme çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

aksehir-koski-calismasi-1.jpg

Proje kapsamında, sadece Akşehir'i değil, bölge genelinde su temin ve dağıtım sistemini rehabilite etmeyi ve kayıp kaçak oranlarını minimize etmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Altay, 500 metreküp kapasiteli yeni bir su deposu inşaatının da sürdüğünü dile getirdi.

aksehir-100-yil.jpg

125 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen su ıslah çalışmasının 2024 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Toplam maliyeti 125 milyon lira olan proje için Avrupa Birliği fonları kaynak sağlayacak. Akşehir halkının içme suyu altyapısının güçlendirilmesi, temiz ve sağlıklı su temini için atılan bu adımlar, bölgenin geleceği için büyük bir öneme sahip.

aksehir-koski-calismasi-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.