Aksaray'da Estetik Ameliyat Dolandırıcılığı Operasyonu: Doktor ve İşletmeciler Tutuklandı

Aksaray'da Estetik Ameliyat Dolandırıcılığı Operasyonu: Doktor ve İşletmeciler Tutuklandı

Aksaray'da estetik ameliyat dolandırıcılığı operasyonunda, kendisine burun estetiği ameliyatı için gelen hastalardan malzeme parası adı altında para talep eden doktor ve işletmecileri, polisin 6 aylık takibi sonucunda yakalandı.

Aksaray'da sağlık sektöründe hizmet veren bir doktor ve işletmecileri, estetik ameliyat dolandırıcılığına karıştıkları gerekçesiyle polisin operasyonuyla tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi tarafından yürütülen 6 aylık takip sonucunda ortaya çıkan operasyon, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kulak Burun Boğaz (KBB) branşında görev yapan ancak istifa eden doktor S.Ç. (41) ile işletmecileri T.Ö. (50) ve A.V. (44), sağlık hizmeti almak isteyen hastalardan malzeme parası adı altında para talep ederek, onları ortaklarının işlettiği medikal dükkanlara yönlendirdi. Burada yapılan estetik ameliyatları sağlık ameliyatı gibi göstererek, kamu kurumunu yüksek miktarlarda zarara uğrattılar.

Operasyon kapsamında özel muayenehane ve medikal dükkanlarına yönelik yapılan baskınlarda, doktor ve işletmecileri ile birlikte 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgularının ardından Aksaray Adliyesi'ne sevk edildiği ve hakim karşısına çıkarılan 3 şüphelinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

Bu olay, estetik ameliyat dolandırıcılığına karşı alınan kararlı önlemlerin bir göstergesi olarak değerlendirilirken, kamuoyu tarafından da büyük bir tepkiyle karşılandı. Konuyla ilgili soruşturmanın detayları ise adli makamlarınca titizlikle sürdürülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.