Akıncılar'da mera ıslah çalışması

Akıncılar'da mera ıslah çalışması

SİVAS (AA) - Akıncılar ilçesinde, Mera Islahı ve Amenajman Projesi çalışmaları devam ediyor. Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden...

SİVAS (AA) - Akıncılar ilçesinde, Mera Islahı ve Amenajman Projesi çalışmaları devam ediyor.

Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, uzun yıllardır verimli olarak kullanılamayan Akıncınlar ilçesi Yeşilyazı Mahallesi meraları için 2016 yılında hazırlanarak uygulamaya konulan Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında, yaklaşık 75 dekar mera alanının kova (junkus) ve ılgınlardan temizlenmesi çalışmaları tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada, mera alanının temizlenme işinin tamamlanmasının ardından 2018 yılı bahar aylarında ön bitki ekimi ( arpa fiğ karışımı) yapılacağı vurgulandı.

2019 yılında ise ak üçgül, lolium perenne, kamışsı yumak ve domuz ayrığı bitkileri karışımından oluşan bitkiler ile suni mera tesisi yapılacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Proje kapsamında Yeşilyazı Mahallesine 10 adet sıvat dağıtımı yapıldı. Proje ile meraların verimliliği ve mevcut bitki örtüsünün artırılması, erozyona neden olabilecek şekilde çıplaklaşmış alanların yeniden kazandırılması ve verimli hale dönüştürülmesi, planlı hayvancılık ve bunun sonucu elde edilecek ekonomik gelirler sayesinde insanların mera arazilerine olan baskısının önemli ölçüde azaltılması hedefleniyor. Yörede yaşanan göçün azaltılması bu sayede kırsal kalkınma hamlesinin başlaması, verim potansiyeli yüksek olan hayvan ırklarının bölgeye getirilmesi, köylülerin ortak olarak kullandıkları mera alanlarında sürdürülebilir bir yönetim şekli geliştirilmesi, çiftçi ve köylünün, dağlık eko-sistemin ıslahında bizzat işin içine sokulması ve böylece mera ıslahı çalışmalarında köylü ve çiftçi katılımının sağlanması, birim alandan elde edilen verimin daha az emek ve iş gücü harcanarak sağlanması projenin amaçları arasında yer alıyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler