Akıncı Üssü davası

Akıncı Üssü davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, şehit yakınları ve gaziler ile taraf avukatları katıldı.

Sanık eski pilot üsteğmen Mustafa Gökhan Türer, savunmasında Kayseri 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığından Denizli Çardak'a gönderilen 3 nolu kargo uçağında ikinci pilot olarak görev yaptığını, 12 Temmuz'da görevden yeni döndüğünde Sudan'a göreve gideceğinin söylendiğini anlattı.

İstirahat etmesi gerekirken personel azlığından dolayı böyle bir durumla karşılaştığını savunan Türer, bu görevin önce 15 Temmuz'a ertelendiğini, 15 Temmuz'da da "Terörle mücadele harekatı var." denilerek iptal edildiğini söyledi.

Türer, kendisinin de en son uçuşa yazıldığını belirterek, 23.05'te üsteğmen Alparslan Başaran'ın filoya gitmek üzere kendisini aldığını, bu sırada araç radyosundan başbakanın kalkışmayla ilgili açıklamalarını dinlediklerini bildirdi.

Telefonuna da WhatsApp gruplarından birbiriyle alakası olmayan mesajlar geldiğini öne süren Türer, 23.30'da filoda üniformalarını giydiklerini kaydetti.

Türer, uçuş ekiplerinin endişeli olmasından ötürü uçuş komutanlarının harekat komutanı Erhan Baltacıoğlu ile görüştüğünü, bu görüşmeden sonra kalkışmaya karşı hareket edilecek düşüncesiyle uçuş yaptıklarını öne sürdü.

Kendilerinin gideceği meydanın önce Siirt olduğunu ancak sonra Şırnak ve ardından Denizli Çardak'a yönlendirildiklerini iddia eden Türer, Çardak'a giden diğer uçakların askeri radar ve Birleştirilmiş Harekat Merkezi (BHM) ile kurdukları irtibatı dinlediklerini ifade etti.

Türer, Ulaştırma Harekat Merkezi ile BHM ve radarın talimatlarının çeliştiğini ancak BHM komutanı ile kurulan irtibat sonrası kalktıkları meydan olan Kayseri'ye dönüşe geçtiklerini, radarın yönlendirmesiyle de kargo uçaklarının Malatya'ya indiğini aktardı.

FETÖ ile bir bağı olmadığını iddia eden sanık Türer, tahliye talebinde bulundu.

Duruşmada, eski teknisyen astsubaylar Faruk Altınok, Ümit Özdemir, Raif Fakı da savunma yaptı. Tutuklu eski astsubaylar suç işlemediklerini savunarak tahliyelerini istedi.

Duruşma, pazartesine ertelendi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :