Akıllı telefonların yerini alacak: Humane, GPT-4 destekli AI Pin'i tanıttı

Akıllı telefonların yerini alacak: Humane, GPT-4 destekli AI Pin'i tanıttı

Eski Apple tasarımcısı Imran Chaudhri'nin kurucu ortağı olduğu Humane, GPT-4 destekli AI Pin'i tanıttı. Cihaz, anlık çeviri, anlık dublaj, fotoğraf ve video çekme gibi özellikleriyle akıllı telefonların yerini almayı hedefliyor.

Humane, akıllı telefonların yerini almasını umduğu AI Pin cihazını tanıttı.

Eski Apple tasarımcısı ve Humane kurucu ortağı Imran Chaudhri, AI Pin cihazının anlık olarak kullanıcının ses tonunu kullanarak çeviri yapabildiğini ortaya koydu.

İki parçadan oluşan 699 dolarlık cihaz, giysilere veya diğer yüzeylere manyetik olarak takılan bir batarya ile birlikte kullanılabiliyor.

Humane, AI Pin'i satın alındıktan sonra kullanıcıya bir telefon numarası atandığını ve anlaşmalı şebeke üzerinden aylık 24 dolarlık ek ücretle veri kapsamı sağladığını açıkladı.

Şirket, cihazın 2024'ün başlarına satışa çıkacağını ve ön siparişlerin 16 Kasım'da başlayacağını söyledi.

AI Pin'in en dikkat çeken özelliklerinden biri, anlık çeviri yapabilmesi. Cihaz, GPT-4 yapay zeka modeli sayesinde 26 dilde çeviri yapabiliyor.

humane-chatgpt.jpg

Diğer bir dikkat çeken özellik ise anlık dublaj yapabilmesi. Cihaz, kullanıcının ses tonunu kullanarak aynı vurgulamalarla istenilen dilde çeviriler yaparak iletişim kurulmasını sağlıyor.

AI Pin, dahili kamerasıyla 13 megapiksel fotoğraf çekebiliyor. Yakın bir zamanda yazılım güncellemesiyle birlikte video da çekebileceği kaydedildi.

Humane, AI Pin'in akıllı telefonların yerini alabileceğini düşünüyor. Şirket, cihazın daha küçük, daha hafif ve daha az dikkat dağıtıcı olması nedeniyle akıllı telefonlardan daha kullanışlı olacağını savunuyor.

AI Pin, akıllı telefonların geleceğini şekillendirecek bir cihaz olarak öne çıkıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.