Akçakuzu Derneğinden Halep’e yardım kampanyası

Akçakuzu Derneğinden Halep’e yardım kampanyası

ANKARA (AA) - Gölbaşı ilçesinde, Akçakuzu Derneği tarafından Halep'te rejim ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların saldırıları nedeniyle zor...

ANKARA (AA) - Gölbaşı ilçesinde, Akçakuzu Derneği tarafından Halep'te rejim ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların saldırıları nedeniyle zor durumda kalanlar için yardım kampanyası başlatıldı.

Akçakuzu Derneği Başkanı Ali İhsan Güçlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Halep’te yaşananlara sessiz kalmamak adına ufak da olsa bir çaba göstermek ve oradaki insanlara yardım etmek istediklerini söyledi.

Barışın hakim olduğu bir dünyanın özlemi içerisinde olduklarını aktaran Güçlü, “Bizler insanların birbirlerini sevdiği, hoş gördüğü, zorluklarda yardımlaştığı, güçlünün zayıfı sarıp sarmaladığı bir dünya istiyor ve özlüyoruz. Şu bilinsin ki, Türk milleti çocuğuyla annesiyle dedesiyle 7’den 70’e tarihte olduğu gibi iyinin ve iyilik yapmanın gayreti içerisinde dimdik ayakta olacaktır.” dedi.

Bu arada dernek binasında toplanmaya başlanan yardım malzemeleri, dernek üyelerince Kızılay aracılığıyla Halep'e gönderilmek üzere paketlenmeye başlandı. Bu sırada, büyüklerine yardım eden dernek gönüllüsü çocuklar, Halep’teki yaşıtlarına ulaştırılmak üzere yazdıkları mektupları, yardım paketlerinin içine yerleştirdi.

Derneğin çocuk gönüllülerinden Gizem Deligöz, Halep’teki çocuklar için yazdığı satırlarda, “Umarım siz de bu çilelerden kurtulup yanımıza gelip bizim gibi arkadaşlık sevgisine kavuşursunuz. Umarım ailelerinize kavuşursunuz.” ifadelerine yer verdi.

Kampanyanın 20 Aralık'a kadar devam edeciği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :