AK Parti'nin Sivas mitingi

AK Parti'nin Sivas mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (2)- "Bu sistemde artık zayıf iktidarlar yok, 28 Şubatlar yok, 12 Eylüller yok, 27 Mayıslar yok, 15 Temmuzlar yok, vesayetler, darbeciler, kumpasçılar artık kenara atılıyor. Tek güç, sizin gücünüz. Milletin gücü üzerinde

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin olarak, "Bu sistemde artık zayıf iktidarlar yok, 28 Şubatlar yok, 12 Eylüller yok, 27 Mayıslar yok, 15 Temmuzlar yok, vesayetler, darbeciler, kumpasçılar artık kenara atılıyor. Tek güç, sizin gücünüz. Milletin gücü üzerinde hiçbir güç kalmıyor." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde partisince kent meydanında düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Sivas'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Yıldırım, kayak merkezine yeni tesisler yapıldığını, 2002 yılında 24 kilometre olan bölünmüş yolun 754 kilometreye ulaştığını söyledi. Hizmet ve eserin ancak bu şekilde ortaya konulabileceğini vurgulayan Yıldırım, "Yolları böldük, gönülleri birleştirdik, yolları böldük, milleti birleştirdik, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilme yaşının 18'e indirilmesine ilişkin eleştirileri olduğunu hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Zat-ı muhterem diyor ki '18 yaşında da siyaset mi olur? Bunların, hakikaten ağızlarından çıkanı kulakları duymuyor. Bunların seçim beyannamesine bak, diyorlar ki 'Gençleri siyasete sokacağız. Onun için düzenleme yapacağız ve seçilme yaşını indireceğiz.' O gün öyleydi, bugün böyle. 18 yaş değil mesele, mesele zihniyet, mesele statüko, mesele geleceğe güvenmeme, gençlere güvenmeme. Şimdi diyor ki '18 yaşında vekil yapacaksınız, askerlikten muaf edeceksiniz.' Bunu söylerken, 18-25 yaş arasındaki vatandaşlarımızın 9 milyonunun 5 milyonunun genç kızlardan, genç hanımlardan oluştuğunu hatırlamıyor, sizi yok sayıyor. Bu CHP'nin insandan anladığı budur. Askerliği erkekler yapıyor, kadınlarımız ne olacak, onlar da mı siyasete girmesin?.

Atatürk'ün partisi, Atatürk, kadınlara seçilme hakkını 1934'te bütün Avrupa ülkelerinden daha önce verdi ama onun mirasını yiyenler bugün kadınlarımıza siyasete girmeyi çok görüyorlar, 'olmasın' diyorlar. Bunun cevabını, kadınlarımız, kızlarımız, hanımefendiler 16 Nisan'da vermeye hazır mısınız?"

- "Sivas göç vermiyor, göç alıyor"

Başbakan Yıldırım, Sivas'a yapılan büyük hastane dışında iki ayrı hastanenin daha yapıldığını dile getirerek, Gemerek ve Kartalkaya başta olmak üzere 13 baraj daha yapılacağını, 5 bin 500 kişilik kapalı spor salonunun da bu yıl açılacağını söyledi. Yıldırım, organize sanayi bölgelerinin kurulacağını, 26 yol-yapım projesinin devam ettiğini anlatarak, Sivas'ı Karadeniz limanlarına daha hızlı bağlayacak tünellerde de sona gelindiğini bildirdi.

Ankara'dan Sivas'a ulaşımı sağlayacak hızlı trenin sesinin duyulmaya başladığını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah, önümüzdeki yıllarda da bu hattı açacağız ve ik saatte 'Ver elini Ankara'. Burada duracak değiliz. Devamında Erzincan var, Erzurum var, Kars var, Bakü var, Azerbaycan var.

Sivas'a üç güzel projemiz daha var. Stadyumu yaptık, mevcut stadyumun yerine şehir parkı yapıyoruz, Sivas için yapıyoruz. Helal olsun. Sivas'a çok yakışacak bir park. Kızılırmak sahil düzenlemesi tamamlanacak ve Sivas'ın çehresi değişecek.

Bir proje de Sivas üniversitesindeki gençlerimiz için. Birçok yurt yaptık ama 10 bin kapasiteli yeni yurtlar yapma kararı aldık. Cumhuriyet Üniversitesi günden güne büyüyor, fakülte sayısı artıyor. Şimdi, bir fakülte daha ilave ediyoruz, Sivas'a hukuk fakültesi kuruyoruz."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Sivas'ın yıllardan bu yana ilk defa göç vermediğine ve geriye dönüşün başladığına dikkati çekti. Yıldırım, "Sivas göç vermiyor, göç alıyor. İşte, Sivas'ın geldiği durum bu." dedi.

Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında da bilgi vererek, "Bu sistemde, artık zayıf iktidarlar yok, 28 Şubatlar yok, 12 Eylüller yok, 27 Mayıslar yok, 15 Temmuzlar yok, vesayetler, darbeciler, kumpasçılar artık kenara atılıyor. Tek güç, sizin gücünüz. Milletin gücü üzerinde hiçbir güç kalmıyor. Siyaset güçleniyor, hükümet istikrarlı ve güçlü hale geliyor." diye konuştu.

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :