AK Parti'nin Kırıkkale mitingi

AK Parti'nin Kırıkkale mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (2)- "2002'den bu tarafa her alanda Cumhuriyet tarihimizin en büyük kalkınma projelerini hizmete geçirdik, milletin desteğiyle, 'yapılamaz' denilenleri yaptık, ulaşılamayan hedefleri bir bir gerçekleştirdik. Ülkemize büy

KIRIKKALE (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "2002'den bu tarafa her alanda Cumhuriyet tarihimizin en büyük kalkınma projelerini hizmete geçirdik, milletin desteğiyle, 'yapılamaz' denilenleri yaptık, ulaşılamayan hedefleri bir bir gerçekleştirdik. Ülkemize büyük eserler, dev hizmetler kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Başbakan Yıldırım, Kırıkkale'nin tarihten bu yana hiç işgal görmemiş bir şehir olduğunu, kentin 15 Temmuz'da çapulculara da pabuç bırakmadığını söyledi.

Kırıkkalelilerin asla esareti kabul etmediğini belirten Yıldırım, "Bu millet istiklaline, istikbaline düşkündür. Onun için terörün burada yeri olmaz. Milletimiz 15 Temmuz gecesi bütün Türkiye'de, Kırıkkale'de Cumhurbaşkanının, Başbakanının çağrısına bir an bile tereddüt etmeden meydanları doldurdunuz." dedi.

O gece birçok ilden ve Kırıkkale'den şehitlerin olduğunu anımsatan Yıldırım, terörle mücadele ederken hayatını kaybeden bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Hainlerin ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar AK Parti'yi Türkiye'ye ve Kırıkkale'ye hizmet etmekten geri bırakamayacaklarını belirten Yıldırım, "15 senedir denediler, zorladılar ama başaramadılar." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin bütün şehirlerini ve Kırıkkale'yi kalkındırmak için büyük bir çaba harcadıklarını söyleyen Yıldırım, Kırıkkale'ye 15 yıl içerisinde 4 milyar liradan fazla yatırım ve destek sağladıklarını, kentte eğitim, sağlık alanında birçok yatırım yaptıklarını anlattı.

Başbakan Yıldırım, 2002 yılına kadar Kırıkkale'de sadece 39 kilometre bölünmüş yol olduğunu, bunun üzerine 193 kilometre bölünmüş yol eklediklerini aktardı.

Kırıkkale'ye 4 baraj ve bir gölet yaparak hizmete aldıklarını söyleyen Yıldırım, son 15 yılda yaptıkları sulama projeleriyle 14 bin dönüm araziyi sulamaya açtıklarını, 21 milyon fidan diktiklerini, 23 taşkın koruma projesi ve 15 bin kapasiteli Başpınar Stadyumu'nu yaptıklarını kaydetti.

- Yüksek hızlı tren 2018'de bitecek

AK Parti hükümeti döneminde tarıma, hayvancılığa 460 milyon lira doğrudan destek sağladıklarını ifade eden Yıldırım, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas yüksek hızlı tren hattını 2018'de biteceklerini, hızlı trenle Kırıkkale'den Ankara'ya yarım saatte gidileceğini söyledi.

Türkiye'nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayisi'ni Kırıkkale'ye kurduklarını vurgulayan Yıldırım, ayrıca 800 konutun yapımının devam ettiğini, Keskin, Büyükceceli barajlarının temelini attıklarını, yapımının devam ettiğini katardı.

Sulakyurt Barajı'nın sulama tesislerinin yapımının devam ettiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Sadece Kırıkkale'ye değil Türkiye'nin her köşesine hizmet ediyoruz. 2002'den bu tarafa her alanda Cumhuriyet tarihimizin en büyük kalkınma projelerini hizmete geçirdik, milletin desteğiyle 'yapılamaz' denilenleri yaptık, ulaşılamayan hedefleri bir bir gerçekleştirdik. Ülkemize büyük eserler, dev hizmetler kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz. Bir yandan demokrasimizi güçlendirdik bir yandan da aşımızı, ekmeğimizi büyüttük. 15 yılda Türkiye'nin gücüne güç kattık."

Başbakan Yıldırım, ihracatı 36 milyar liradan 143 milyar liraya çıkardıklarını, IMF'ye olan borcun ödendiğini kaydetti.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :