AK Parti'nin Kırıkkale mitingi

AK Parti'nin Kırıkkale mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (1)- "Büyük gün yaklaştıkça hayır cephesinde abuk sabuk sesler yükselmeye başladı. CHP'den bir tane densiz milletvekili çıkmış diyor ki; 'Eğer 16 Nisan'da evet çıkarsa Yunanlıları nasıl denize döktüysek hepinizi denize d

KIRIKKALE (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Büyük gün yaklaştıkça hayır cephesinde abuk sabuk sesler yükselmeye başladı. CHP'den bir tane densiz milletvekili çıkmış diyor ki; 'Eğer 16 Nisan'da evet çıkarsa Yunanlıları nasıl denize döktüysek hepinizi denize dökeceğiz.' Alçağa bak alçağa. Sen kimsin? İşte Kırıkkale burada." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Kırıkkale'nin her zaman kendilerini coşkuyla karşıladığını ifade eden Yıldırım, 2002'den beri Kırıkkale'nin kendileriyle ve milletin adamı Recep Tayip Erdoğan ile birlikte olduğunu vurguladı.

Kırıkkale'nin 16 Nisan'da tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan sandıkları "evet" ile dolduracağını dile getiren Yıldırım, şunları söyledi:

"Sizin 2002'deki genel seçimlerde yüzde 49 ile başlayan desteğiniz yüzde 52'lere, yüzde 62'lere ulaştı. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı yapan seçimlerde, Kırıkkale yüzde 64 ile 'evet' dedi. Siz cumhurbaşkanlığı referandumunda bir destan yazdınız. Yüzde 80 oranında 'evet' dediniz. Şimdi 16 Nisan'da yeni bir rekora hazır mısınız? 2007'de yüzde 80, aradan 10 yıl geçti. Her yıla bir puan hedef yüzde 90."

- "Bunların kabusu evet, hayalleri ise hayır"

Yıldırım, Türkiye'nin yüklerinden ve ağırlıklarından kurtulması için son viraja girildiğini, referanduma 12 gün kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

"O gün, büyük gün yaklaştıkça hayır cephesinde abuk sabuk sesler yükselmeye başladı. CHP'den bir tane densiz milletvekili çıkmış diyor ki; 'Eğer 16 Nisan'da evet çıkarsa Yunanlıları nasıl denize döktüysek hepinizi denize dökeceğiz.' Alçağa bak alçağa. Sen kimsin? İşte Kırıkkale burada. Bunun hesabını soracak mısın, 16 Nisan'da en güzel cevabı verecek misin Kırıkkale? Benim Kırıkkaleli kardeşim bu defa da Allah'ın izniyle sandıkları 'evet' ile dolduracak. Kırıkkale tekrar tarih yazacak, tarih."

Meydandakilere, "Vesayetçi anayasayı, darbe anayasasını değiştirmeye var mısınız?" diye soran Yıldırım'a vatandaşlar "Evet" karşılığını verdi.

"Kırıkkale 'evet' diyor Anadolu da baştan başa 'evet' diyor" diyen Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sizin bu evetlerinizin ne anlama geldiğini şer odakları, terör yuvaları çok iyi biliyor. Bu evetler ile 16 Nisan sonrasında Türkiye'nin ağırlıklarından kurtulacak olması onları çılgına döndürüyor. Bunların kabusu 'evet', hayalleri ise 'hayır'. Türkiye'yi durdurmak için neler yaptıklarını en iyi siz biliyorsunuz. Darbe girişimi, komplo, kumpas, saldırı, terör her şey ne ararsan var. En son baktılar ki olmuyor bu sefer FETÖ'yü piyasaya sürdüler. 17-25 Aralık'ta denediler. Olmadı 15 Temmuz'da o kanlı terör kalkışmasını denediler. Asker kıyafetini giymiş alçak FETÖ teröristleri milletin üzerine bombalar yağdırdı. Allah'ın izniyle amaçlarına ulaşamadılar. Bütün Türkiye direndi."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :