AK Parti'nin Gümüşhane mitingi

AK Parti'nin Gümüşhane mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (3)- "Burada söz veriyorum, yeni anayasayla birlikte Türkiye'nin 10 yıl içinde milli gelirini 25 bin doların üzerine çıkaracağız. Türkiye'yi parmakla gösterilen, iki elin parmaklarıyla gösterilen ülkelerin arasına sokaca

GÜMÜŞHANE (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Burada söz veriyorum, yeni anayasayla birlikte Türkiye'nin 10 yıl içinde milli gelirini 25 bin doların üzerine çıkaracağız. Türkiye'yi parmakla gösterilen, iki elin parmaklarıyla gösterilen ülkelerin arasına sokacağız. Daha zengin, daha kalkınmış bir Türkiye vadediyorum." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde partisince Atatürk Caddesi'nde düzenlenen mitingde konuştu.

Türkiye'nin artık bir saniye bile kaybedemeyeceğini belirten Yıldırım, bu nedenle yeni sistemde seçimlerin 4 yıl yerine 5 yılda bir yapılacağını söyledi. Geçmiş dönemlerde zayıf hükümetlerde ortalama 17 ayda bir hükümetin değiştiğini hatırlatan Yıldırım, "Nasıl oluyor? Geliyor, yeni hükümet kuruluyor, bakanlar tebrikleri kabul ediyor, brifingler alıyor. Sonunda da bir bakıyor ki zaman dolmuş, vedalaşarak valizini topluyor." diye konuştu.

"İş nerede, proje nerede? Gümüşhane Çevre Yolu'nu kim yapacak, Pekün Tüneli'ni kim yapacak? Bir başka bahara." ifadesini kullanan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Diğer ülkelerle Türkiye'yi karşılaştıralım. Zengin, gelişmiş ülkelere bakalım. İngiltere 1950'den bu tarafa 67 yılda sadece 15 hükümet kurmuş, Almanya 15 hükümet kurmuş, Amerika 17 hükümet kurmuş, Fransa 11 hükümet kurmuş. Kaç senede, 67 senede. Ortalama 4,5-5 sene. Peki Türkiye ne yapmış 1950'den bu tarafa? Tam 48 hükümet kurmuş. Bir yerde 15, bir yerde 48. Bu ne anlama geliyor? Zayıf iktidarlarla Türkiye zaman kaybetmiş. Şimdi artık bu yeni sistemde bu zayıf iktidarlar dönemini geride bırakıyoruz. 5 senede bir seçim olacak. 5 sene boyunca da hükümet aynı kalacak, değişmeyecek. Başladığı işi bitirecek.

Eğer Türkiye'de AK Parti olmasaydı Marmaray olur muydu, dünyanın en uzun köprüsü Çanakkale Köprüsü'nün temeli atılabilir miydi, Ilgaz Şehitler Tüneli biter miydi, Avrasya biter miydi, hızlı tren olur muydu, şu Gümüşhane'nin yolları bu hale gelir miydi? Gelmezdi, hiçbiri gerçekleşmezdi."

- "Siyasi bakışımız ne olursa olsun, tek derdimiz Türkiye olsun"

Yeni anayasayla yatırımların daha da hızlanacağını, yeni iş, aş alanları oluşacağını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Burada söz veriyorum, yeni anayasayla birlikte Türkiye'nin 10 yıl içinde milli gelirini 25 bin doların üzerine çıkaracağız. Türkiye'yi parmakla gösterilen, iki elin parmaklarıyla gösterilen ülkelerin arasına sokacağız. Daha zengin, daha kalkınmış bir Türkiye vadediyorum.

Buradan BBP'ye, MHP'ye, Saadet Partili kardeşlerimize sesleniyorum; onlar aydınlık Türkiye'den yana mutlaka 'evet' diyecekler. Buradan CHP'ye gönül veren kardeşlerimize de sesleniyorum; bu Türkiye'nin geleceği, bu parti seçimi değil. Partiler sandığa gitmiyor. Türkiye'nin geleceğine karar veriyoruz. Siyasi bakışımız, fikrimiz ne olursa olsun tek derdimiz memleket olsun, Türkiye olsun. Yoksa bir 'hayır' türküsü tutturanların dillerine sakız ettiği gibi bu anayasayı kendimiz için yapmıyoruz. Bu anayasa Erdoğan için değil, her doğan içindir."

- "Leyleğin ömrü laklakla geçer"

Yıldırım, artık güçlü hükümetlere ihtiyaç bulunduğunu ifade ederek, bu sisteme göre yüzde 50'nin üzerinde oy alamayan hiçbir partinin iktidar olamayacağına dikkati çekti. Yıldırım, "Öyle yüzde 30 ile iktidar olmak yok, en az yüzde 50. Seçmenin oyunun yarıdan fazlasını alacaksın." ifadesini kullandı.

Bunun için çalışanın, milletinin desteğini ve güvenini kazananın iktidar olacağını vurgulayan Yıldırım, "CHP; bunlar hiç çalışmayı sevmez. Bunların hayatı konuşmakla geçiyor. Leyleğin ömrü laklakla geçer. Bunlar da öyle. Onun için buna 'hayır' diyorlar. Bu 'evet' olunca, kabul edilince çalışmak zorunda kalacaklar. Milletin gözüne girmek için, Gümüşhanelilerin gözüne girmek için daha çok gayret edecekler. Hiç çalışmadıkları bir şey. Nasıl olacak? O zaman en kolayı, biz 'hayır' diyelim, olsun bitsin." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, bu sisteme göre seçimin birinin yazın, birinin de kışın olmayacağı, aynı gün yapılacağını belirterek, "Hem Meclisi, milletvekillerini seçeceksiniz hem de cumhurbaşkanını." dedi.

Seçim bittiği anda da memleketi kimin yöneteceğinin hemen belli olacağına, haftalarca ya da aylarca beklenmeyeceğine işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Sandıktan çıkıyor, sizin desteğinizi alan iş başı yapıyor, hükümetini kuruyor, çalışmaya başlıyor. 5 yıl. 5 yıl sonra severseniz, beğenirseniz bir daha seçersiniz. Ama 2. dönemden sonra, 'Ya iyi çalışıyor, bir daha seçelim.' deseniz yine yok. Sadece 2 dönem, 10 yıl, cumhurbaşkanı yardımcılarıyla, bakanlarıyla hükümetini kuruyor, çalışmaya başlıyor. Başbakan artık olmayacak. Başbakan ile cumhurbaşkanlığı birleştirilmiş olacak. Yetkiler dağılacak, mekanizma çalışacak. Yargı da güçleniyor. Meclis güçleniyor. Genel görüşme, denetleme, cumhurbaşkanı hakkında soruşturma, bakanlar hakkında soruşturma, soru sorma, kanun yapma, bütün bu işler Meclisin işi oluyor. Milletvekilleri daha güçlü hale geliyor. Hemşehrilerine daha fazla hizmet ediyor. Milletvekilleri, cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar hakkında yazılı soru verebiliyor. 15 gün içinde cevap vermek mecburiyeti var.

Bu sistemde sıkıyönetim yok, sıkıyönetimi kaldırıyoruz. Yeni dönemde sıkıyönetim yok, normal yönetim. İşte yeni anayasa bu. Hani tek adam? Yeni anayasada demokrasi var. Tek adam doğru, 2 cumhurbaşkanı mı seçeceğiz, Kılıçdaroğlu öyle istiyor diye. Siz şurada mahalleye 2 muhtar mı seçiyorsunuz? Belediye başkanı 2 tane mi? Nasıl oluyor? Kaymakam, vali 2 tane mi? Tabii ki bir olacak, tek adam olacak. Ama patronu 80 milyon olacak. Siz olacaksınız. Siz karar vereceksiniz. Patronun millet olduğu yerde diktatörlük olmaz. Yürü dersin yürür, dur dersin durur. Bu kadar basit."

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :