AK Parti'nin "cinsel istismar" suçuna ilişkin önergesi

AK Parti'nin "cinsel istismar" suçuna ilişkin önergesi

Bağımsız Ankara Milletvekili Nazlıaka:- "Şimdi bu önergeyi hazırlayanlara, imza atanlara, evet oyu verenlere sormak istiyorum, hangi yüzle sokağa çıkacaksınız? Çocukların yüzüne bakabilecek misiniz? Tarih bu kara lekeyi, bu utanç önergesini yazacaktır"

TBMM (AA) - Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, AK Parti'nin "cinsel istismar" suçlarına ilişkin önergesi konusunda, "Şimdi bu önergeyi hazırlayanlara, imza atanlara, evet oyu verenlere sormak istiyorum, hangi yüzle sokağa çıkacaksınız? Çocukların yüzüne bakabilecek misiniz? Tarih bu kara lekeyi, bu utanç önergesini yazacaktır." dedi.

Nazlıaka, AK Parti'nin "cinsel istismar" suçuna ilişkin önergesi hakkında Mecliste düzenleyeceği basın toplantısına Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi'nden ziyaretçisi ile katılmak istedi. Ancak, ziyaretçinin basın odasına girmesine, alınan karar gerekçe gösterilerek Meclis polislerince izin verilmedi. Güvenlik görevlilerine tepki gösteren Nazlıaka, Meclis Ana Binası basın kapısı önünde basın açıklamasını gerçekleştirdi.

AK Parti'nin önergesiyle, "Çocukların, tecavüzcüleriyle evlendirilmesine yönelik olarak bir nevi ortam hazırlanmış olduğunu" öne süren Nazlıaka, "Taciz, tecavüz, cinsel istismar meşrulaştırılmış oldu." diye konuştu.

Dün geceden beri tepki telefonları aldıklarını savunan Nazlıaka, kadın örgütlerinin daha önce ilgili komisyonlarda görüşlerini sunduğunu ancak bir kez daha yok sayıldığını ve görüşlerinin dikkate alınmadığını bildirdi.

Nazlıaka, "Şimdi bu önergeyi hazırlayanlara, imza atanlara, evet oyu verenlere sormak istiyorum, hangi yüzle sokağa çıkacaksınız? Çocukların yüzüne bakabilecek misiniz? Tarih bu kara lekeyi, bu utanç önergesini yazacaktır. AKP iktidarı döneminde kadına şiddet yüzde bin 400 arttı. 2010-2015 yıllarında 15 ve 17 yaş arasında 142 bin 298 çocuk doğum yapmış. Bu çocuklarımız sadece erken yaşta evlenmiyor aynı zamanda erken yaşta daha kendi bedenini keşfetmeden bir başka bedene can veren annelere dönüştürülüyor." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :