AK Parti'li Küçükcan, İngiltere Parlamentosu'nda konuşacak

AK Parti'li Küçükcan, İngiltere Parlamentosu'nda konuşacak

ADANA (AA) - AK Parti Adana Milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu Başkanı Talip Küçükcan, İngiltere Parlamentosu'nda Suriyeli...

ADANA (AA) - AK Parti Adana Milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu Başkanı Talip Küçükcan, İngiltere Parlamentosu'nda Suriyeli sığınmacılar, terör örgütleri PKK, FETÖ ve DEAŞ'la ilgili konuşma yapmak üzere Londra'ya gittiğini bildirdi.

Küçükcan, yaptığı yazılı açıklamada, İngiltere Parlamentosu'nda Suriyeli mülteciler krizinin başlangıcından itibaren Türkiye'nin izlediği insani politikayı anlatacağını, bölgesel çatışmaların Avrupa'nın geleceğine olan etkilerini tartışmaya açacağını belirtti.

Suriye'deki çatışmaların bölgesel ve küresel etkileri olduğunu aktaran Küçükcan, "İlk aşamada Türkiye dahil bölge ülkeleri derin etkilendi. Bölgede kitlesel mülteci akını, güvenlik risklerinin artışı ve ekonomik ilişkilerin kesintiye uğraması gözlemlendi. Ancak bu etkiler daha geniş bir halkaya yayılıyor. Avrupa da göç hareketinden etkilendi. Avrupa Birliği ülkeleri kitlesel göç karşısında ne yapacağını şaşırdı. Türkiye ve AB arasında yapılan anlaşma AB'nin geleceğini kurtardı. Avrupa'nın güvenliği Türkiye'de başlıyor ancak riskleri şimdiye kadar hep Türkiye göğüsledi. Bu sürdürülemez. Eğer terörle mücadele ve mülteci krizinin çözümü gibi konularda Avrupa Türkiye'ye destek vermezse bu, Avrupa'nın geleceğine telafi edilemez zararlar verebilir." ifadesini kullandı.

Küçükcan, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin izlediği insani politika bütün dünyaya örnek oldu. Kamu ve özel sektör Suriyeli misafirler için 25 milyar dolara yakın harcama yaptı. AB ve Batı dünyası ise ahlaki, vicdani ve hukuki sorumluluklarını yerine getirmede Türkiye'nin çok gerisinde kaldı. İngiltere Parlamentosu'nda yapacağım konuşmalarda göç ve mülteci sorununun çözümünde sorumluluk paylaşımının, Suriye'de siyasi bir çözüm bulunamazsa mülteciler krizinin Avrupa'nın geleceğini de etkileyeceğinin, Türkiye'nin örnek teşkil eden politikalarına destek verilmesinin, özellikle Türkiye'deki istikrarı bozmaya yönelik PKK, DEAŞ ve FETÖ ile mücadelede işbirliği yapılmasının altını çizeceğim."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :