AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (2)- "Ekonomik göstergelerimiz 15 Temmuz öncesinden daha iyi duruma geldi. Merkez Bankamız 28 Nisan'dan beri 15 Temmuz darbesi de dahil asla bir kuruş piyasaya verme ihtiyacı duymadı. Merkez Bankasının rezervleri 120 mil

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, ekonomik göstergelerin 15 Temmuz öncesinden daha iyi duruma geldiğini belirterek, "Merkez Bankamız 28 Nisan'dan beri 15 Temmuz darbesi de dahil asla bir kuruş piyasaya verme ihtiyacı duymadı. Merkez Bankasının rezervleri 120 milyardan 126 milyar dolara çıktı. Hani 'Türkiye'de darbe olacak, ekonomide istikrar bozulacak, Türkiye'den paralar çıkacak' diyorlar ya, bunların hepsi koca yalan." dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, şehitlerin emanetine gözleri gibi bakacaklarını, onları asla unutmayacaklarını söyledi.

Gazi Meclis'in çatısı altında 14 yıldır AK Parti Grubunun, Türkiye'ye aşkla, şevkle hizmet ettiğini ve etmeye devam edeceğini belirten Yıldırım, AK Parti'nin Türkiye'nin, 79 milyon vatandaşın partisi olduğunu dile getirdi.

Geçen hafta yoğun bir çalışma programı gerçekleştirdiklerini anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti Genel Merkezinin düzenlediği toplantıda şehit ve gazilerimiz için hazırlanan projeleri değerlendirdik. Kahramanlarımızın yakınlarıyla bir bir görüşerek, ihtiyaçlarına göre gerekli düzenlemeleri yaptık. Çankaya Köşkü'nde Türkiye'nin dört bir yanından gelen Türkiye İhracatçılar Birliğinin üyelerini kabul ettik. Daha çok üreten, daha hızlı büyüyen Türkiye için neler yaptık, neler yapacağız, bunları konuştuk."

İşsizlik ve iş gücüne katılım oranlarına ilişkin dün istatistiki bilgilerin açıklandığını hatırlatarak, iş gücüne katılım oranının yüzde 52,5 ile rekor seviyeye ulaştığını, 28 milyon vatandaşın şu anda iş sahibi olduğunu aktaran Yıldırım, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu şunu gösteriyor; terör gelmiş, darbe girişimi olmuş hiç ama hiç ekonomimiz zerre kadar bundan etkilenmiyor. Şu anda ekonomik göstergelerimiz 15 Temmuz öncesinden daha iyi duruma geldi. Merkez Bankamız 28 Nisan'dan beri 15 Temmuz darbesi de dahil asla bir kuruş piyasaya verme ihtiyacı duymadı. Merkez Bankasının rezervleri 120 milyardan 126 milyar dolara çıktı. Bu ne demektir? Hani 'Türkiye'de darbe olacak, ekonomide istikrar bozulacak, Türkiye'den paralar çıkacak' diyorlar ya, bunların hepsi bir koca yalan."

Başbakan Yıldırım, dün itibarıyla Türkiye'ye giren para miktarının, çıkan para miktarından bir milyar dolar daha fazla olduğunu belirterek, yatırım yapılacak ülkenin hala Türkiye olduğunu kaydetti.

Demokrasi nöbetlerinin sonuncusunun, 10 Ağustos akşamı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurunda gerçekleştiğini söyleyen Yıldırım, 10 Ağustos'un farklı bir önemi daha olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Ağustos 2014'te halkın oylarıyla doğrudan seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olduğuna dikkati çekti.

Başbakan Yıldırım, geçen hafta yurt dışından ziyaretler gerçekleştiğini belirterek, "Katar Genelkurmay Başkanı, Filistin, İran Dışişleri bakanları ülkemize geldi, darbe konusunda Türkiye ile dayanışma duygularını bizzat ifade ettiler." diye konuştu.

- Yatırımcının önünü açacak reformlar yapılıyor

Geçen hafta, İstanbul Sanayi Odasının üyelerine seslendiğini, Türk ekonomisine olan güvenlerini ortaya koyduklarını, kendisinin de Ankara'dan video konferans ile toplantıya katıldığını anlatan Yıldırım, sanayicilerin sorunlarını, onlar için yapabilecekleri projeleri değerlendirdiklerini belirtti.

Ekonomiyi daha da canlandırmak ve üretimi artırmak için hazırladıkları teşvik tedbirlerini hayata geçirmeye başladıklarını aktaran Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Yatırımcının önünü açacak Turkuaz kart, çek sistemindeki düzenlemeler, iş adamlarımıza ihracatçılarımıza hususi pasaport verilmesi, şirket kuruluş, tasfiye işlerinin çok basitleştirilmesi, sürenin kısaltılması, damga vergisi vesaire gibi maliyetlerin ortadan kaldırılması... Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) yasalaştı, buna göre artık vatandaş geleceğe yatırım yapacak. Tasarruflarımızı artıracağız. Bu ne demektir? 10 yıl içerisinde vatandaş, devletin de katkısıyla 90 milyar liralık bir tasarruf sağlayacak, bir anlamda geleceğini garantiye alacak."

Paraya erişimi kolaylaştırmak, yatırımları daha da artırmak için Kalkınma Bankası ve Eximbank'ın sermayesini güçlendirdiklerini dile getiren Yıldırım, Taşınır Malların Rehni Kanunu'nu ile esnafın, küçük sanayicilerin, KOBİ'lerin artık arsa, bina gibi taşınmazların yanında ellerinde ne tür menkul taşınır değer varsa bunları da teminat olarak gösterebileceklerini kaydetti.

Krediye ve paraya erişimin daha da kolay hale geleceğini belirten Yıldırım, "Yıllardan beri konuşulurdu, nihayet hayata geçiriliyor. Meclis Genel Kuruluna geliyor. Ümit ederim ki en kısa sürede yasalaşır ve böylece KOBİ'lerimiz, küçük girişimcilerimiz rahat bir nefes alır. Gümrük, kurumlar vergilerinde önemli reformlar yapıyoruz. Buradan tüm iş adamlarımıza, sanayicilerimize bir kez daha sesleniyorum; Türkiye için üretmeye, Türkiye'ye güvenmeye devam edin. Önünüzdeki engelleri tek tek kaldırıyoruz." diye konuştu.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler