AK Parti TBMM Grup toplantısı

AK Parti TBMM Grup toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (4) - "Yatırımcının önündeki engelleri bir bir kaldırıyoruz. Tasarrufları artırmak için Bireysel Emeklilik Sistemi'ni otomatik hale getiriyoruz"- "Sistemin hayata geçmesiyle önümüzdeki yıllarda en az 90 milyar tasarruf s

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, yatırımcının önündeki engelleri bir bir kaldırdıklarını belirterek, "Tasarrufları artırmak için Bireysel Emeklilik Sistemi'ni otomatik hale getiriyoruz. Sistemin hayata geçmesiyle önümüzdeki yıllarda en az 90 milyar tasarruf sağlayacağımızı hesap ediyoruz." dedi. Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Yıldırım, konuşmasının son bölümünü müjdelere ayırdı. Ekonomi yönetiminin yatırım ortamını iyileştirmek, tasarrufları artırmak, ihracatı teşvik etmek için yeni kararlar aldığını vurgulayan Yıldırım, "Yatırımcının önündeki engelleri bir bir kaldırıyoruz. Tasarrufları artırmak için Bireysel Emeklilik Sistemi'ni otomatik hale getiriyoruz. Bugün Komisyona geliyor, önümüzdeki günlerde yasalaşacak. Böylece bu sistemin hayata geçmesiyle önümüzdeki yıllarda en az 90 milyar tasarruf sağlayacağımız hesap ediyoruz." diye konuştu.

Tasarrufları artırmak, büyük yatırımları gerçekleştirmek, Türkiye'yi 2023'e hazırlamak için Türkiye Varlık Fonu'nun kurulmasına karar verdiklerini anlatan Yıldırım, bununla ilgili yasa tasarısını TBMM'ye gönderdiklerini anımsattı.

Yıldırım, "Böylece büyük yatırımlar kaynak sıkıntısı yüzünden gecikmeyecek ve kalkınma yönündeki hedeflerimiz birer birer gerçekleşecek, mega projeler daha da hızlanacak. Stratejik, teknoloji yoğun ve uzun vadeli yatırımlara finansman sağlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

Bir başka müjdeyi çiftçilere veren Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çiftçilere yönelik önemli bir karar aldığını söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu:

"Kredi ödemelerinde zorluk çeken kooperatif ortaklarının gecikmiş kredi borçlarını yeniden yapılandırıyoruz. Böylece bin 268 kooperatifin 33 bin 427 ortağının 640 milyon değerindeki borcunu 5 yıl vadeye yayıyoruz, yeniden ödeme planı yapıyoruz. Böylece borçlardan dolayı başlatılan icra takiplerini de durduruyoruz. Ayrıca afetlerden etkilenen çiftçilerimizin, üreticilerimizin Ziraat Bankasına, Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını da bir yıl süreyle erteliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Üreticilerimizin mağduriyetini gidermek için Tarım Sigortaları'nın etkinliğini artırıyoruz, kapsamını genişletiyoruz. Yani TARSİM'i daha etkin çalışacak hale getiriyoruz."

Bir müjdenin de Gümrük ve Ticaret Bakanlığından olduğunu aktaran Yıldırım, esnafın uzun zamandan beri teminatlarla ilgili sıkıntı çektiğini söyledi. Esnafın taşınmazları teminat olarak kullanamadığına dikkati çeken Yıldırım, TBMM'ye gönderilen Taşınır Mallar Rehin Kanunu Tasarısı ile taşınır malların da artık teminat olarak gösterilebileceğini kaydetti.

Yıldırım, "Bu nedir? Mesela torna tezgahınız var. Torna tezgahınızı da kredi alırken teminat göstereceksiniz. İlla arsa, bina değil... Elinizdeki menkul kıymetlerin her birini teminat olarak gösterebilecek, böylece teminat sorununu büyük ölçüde aşmış olacaksınız. Esnafımızın finansa erişimini de kolaylaştıracağız, rekabet gücünü artıracağız." dedi.

Konuşmasının sonunda bir kez daha 15 Temmuz darbe gecesinde terörle mücadelede şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar dileyen Yıldırım, "Bir kez daha Yenikapı ruhunu yürekten selamlıyorum. Bir kez daha bu büyük milletin bir ferdi olmaktan ne kadar onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Birlik ve beraberlik ruhuna katkı veren herkese, hepinize teşekkür ediyorum. Grubuma, milletvekillerime, AK Parti teşkilatının tepeden tırnağa bütün mensuplarına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

FETÖ'nün "14 Ağustos'u bekleyin" dediğini ifade eden Yıldırım, "14 Ağustos önemli. Çünkü 14 Ağustos, Türkiye'ye efsaneler yaşatan AK Parti'nin 15. kuruluş yıl dönümüdür. Bu kuruluş yıl dönümünü de AK Parti'ye, AK Parti'lilere yakışır şekilde anacağız. O gün hep beraber genel merkezimizde olacağız. " dedi.

Yıldırım, konuşmasını bitirirken grup toplantısına Balkanlardan gelen müftüleri selamlayarak, gösterdikleri dayanışmadan ötürü millet adına teşekkür etti. Yıldırım, müftüleri, grup toplantısının ardından AK Parti Grubu'ndaki makamında da kabul etti.

Grup toplantısına katılan Bursa Yörük Türkmenleri Federasyonu temsilcileri ile Nijer'in Ankara Büyükelçisi Adam Abdoulaye Dan-Maradi, Başbakan Yıldırım'a hediye sundu.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler