AK Parti TBMM Grup toplantısı

AK Parti TBMM Grup toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (5)- "Bir yandan ülkemizin ve milletimizin ihtiyaçlarına cevap veren bir anayasa için istişarelerimizi sürdürürken, diğer taraftan da yazım heyetimizi belirleyerek anayasa yazım sürecini başlatıyoruz"- "Allah'ın izniyle

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir yandan ülke ve milletin ihtiyaçlarına cevap veren bir anayasa için istişareleri sürdürdüklerini, diğer taraftan da yazım heyetini belirleyerek, anayasa yazım sürecini başlattıklarını belirterek, "Allah'ın izniyle önümüzdeki 2-3 ay içerisinde milletimize söz verdiğimiz yeni anayasa vaadimizi yerine getirerek, AK Parti olarak hazırladığımız anayasa taslağımızı milletimizin takdirine sunacağız, herkesin bu taslağa katkıda bulunması talebinde bulunacağız." dedi.

Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, yaşanan iki genel seçime, bölgedeki jeopolitik risklere, dış talepteki daralmaya rağmen Türkiye ekonomisinin AK Parti ile büyüdüğünü ve doğru yolda ilerlediğini söyledi.

Türkiye'nin yüzde 4'le Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan ülkeler ortalamasının 2 katından fazla büyüdüğüne, G-20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen 4'üncü ülke olduğuna işaret eden Davutoğlu, "Büyüdük ve büyürken insanımızın ekmeğini de büyüttük, refah seviyesini de yükselttik. 2015 yılında yaklaşık 700 bin kişiye, krizden bu yana yaklaşık 6,5 milyon kişiye ilave istihdam sağladık." diye konuştu.

Türkiye'nin OECD ülkeleri içinde ABD'den sonra en fazla istihdam üreten ülke olduğunun altını çizen Davutoğlu, "Biz inanıyoruz ki 2016 yılı, daha da bereketli bir yıl olacak. Kaos ve kriz bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak. Türkiye'nin ilerlemesini sabote etmek isteyenler amaçlarına asla ulaşamayacak. Türkiye ekonomisini daha da büyüteceğiz ve vatandaşımızın refah seviyesini daha da yükselteceğiz. Türkiye'yi küresel ekonomide daha da yükseklere, zirvelere taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Dış ticarette kendilerini sevindiren bir canlanma yaşandığını, şubat ayı ihracatının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,4 yükseldiğini ve böylece parite etkisi, bölgedeki siyasi gerginlikler ve dış talepteki daralma yüzünden istenen seviyede olmayan ihracatın şeytanın bacağını kırdığını dile getiren Davutoğlu, mart ayı ihracatının da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2 arttığını bildirdi. İhracatçılara teşekkür eden Davutoğlu, onların girişimci ruhlarının zor zamanlarda Türk ihracatının önünü açtığını kaydetti.

Dün açıklanan enflasyon rakamlarının piyasa beklentilerinin altında geldiğini, yıllık enflasyonun yüzde 7,46 ile son 7 ayın en düşük seviyesini gördüğünü dile getiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aylık olarak baktığınızda endeksin bir önceki aya göre yükselmediğini, bilakis gerilediğini görüyoruz. 4 yıl aradan sonra tek haneli rakamlara indirdiğimiz enflasyonu daha da aşağılara çekmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz asgari ücreti arttırdığımızda, vaatlerimizi birer birer yerine getirdiğimizde felaket tellalları bunun enflasyon üzerinde büyük baskı oluşturacağını ve Türkiye'nin enflasyon kıskacına gireceğini ifade etmişlerdi. Onlar bilmiyorlar. Biz milletimize imkan verdikçe bizim ekonomimiz bereketleniyor. İnşallah enflasyonla birlikte faiz de aşağı doğru bir trend içine girecek. Yatırım ortamını iyileştirmeye, çalışanlarımızın hayat standartlarını yükseltmeye ve ekonomimizin rekabetçi karakterini güçlendirmeye devam edeceğiz. Demokrasi ve hukukun benimsendiği bir zeminde, sürdürülebilir kalkınmanın önünü daha da açmak için gereken tüm düzenlemeleri yapacağız. Dünya ekonomisine tam bir entegrasyon sağlayacağız ve küresel ekonominin güçlü bir parçası olacağız. Zira sağlam bir ekonomi, milli onur ve menfaatlerimizin de ön şartıdır."

- "Milletimize verdiğimiz yeni anayasa sözümüzü de yerine getireceğiz"

Davutoğlu, CHP başta olmak üzere diğer siyasi partilerin uzlaşmaz tutumu nedeniyle Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulamadığı için AK Parti olarak anayasa çalışmalarını hızlandırma kararı aldıklarını belirtti.

"Bizim en önemli reformumuz, bu millete en büyük vaadimiz yeni anayasadır. Allah'ın izniyle verdiğimiz diğer sözleri nasıl yerine getirdiysek, milletimize verdiğimiz yeni anayasa sözümüzü de yerine getireceğiz." diyen Davutoğlu, parti içinde kurulan Anayasa Komisyonu çalışmalarını büyük titizlikle ve ciddiyetle sürdürdüklerini anlattı.

Davutoğlu, geçen hafta geniş bir akademisyen heyetiyle bir araya gelerek, Türkiye'nin nasıl bir anayasaya ihtiyacı olduğu konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını, parti ve Meclis Grubu'ndaki bu konuda uzman partililerle istişare toplantısı yaptıklarını dile getirdi.

İstişare ve değerlendirme toplantılarını, farklı katılımlarla zenginleştirip, derinleştireceklerini vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki günlerde AK Parti Ar-Ge Başkanlığımız da düzenleyeceği bir dizi çalıştayla anayasa yazım sürecine katkıda bulunacak. Bir yandan ülkemizin ve milletimizin ihtiyaçlarına cevap veren bir anayasa için istişarelerimizi sürdürürken, diğer taraftan da yazım heyetimizi belirleyerek anayasa yazım sürecini başlatıyoruz. Allah'ın izniyle önümüzdeki 2-3 ay içerisinde milletimize söz verdiğimiz yeni anayasa vaadimizi yerine getirerek AK Parti olarak hazırladığımız anayasa taslağımızı milletimizin takdirine sunacağız, herkesin bu taslağa katkıda bulunması talebinde bulunacağız. İnşallah bu çalışmalar neticesinde milletimiz nihayet özgürlükçü, demokratik ve sivil bir anayasaya kavuşmuş olacak."

- "Her türlü fesat odağının son kullanım tarihi artık geçmiştir"

Türkiye'nin hem problemlerini çözmeye hem de büyümeye, güçlenmeye, kalkınmaya devam ettiğini belirten Davutoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Yarınlar adına umutlarımızı hep taze tutalım. Bu ülke için güzel hayaller, güzel idealler kurmaya devam edelim. Türkiye medeniyet yürüyüşünde adımlarını bundan sonra çok daha hızlı atacak, mesafeleri çok daha çabuk kat edecek. Millet iradesi her alanda tecelli etmeye devam edecek. Buna hiç kimsenin gölge düşürmesine asla izin vermeyeceğiz. Her türlü fesat odağının son kullanım tarihi artık geçmiştir. Allah'ın izniyle milletimiz bu zorlu süreçten de alnının akıyla çıkacaktır. Allah milletimizin yolunu açık etsin, millete düşmanlık besleyenlere meydan vermesin, birlik ve beraberliğimizi daima muhafaza eylesin. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah'a emanet olun."

(Bitti)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :