AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Davutoğlu, Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, terörle mücadeleyi yürütürken, diğer siyasi partilerden bir destek görmediklerini, buna rağmen milletin desteği ve güvenlik güçlerinin yiğitçe mücadeleleriyle operasyonları sürdürdüklerini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kardeşlik girişimlerimize ihanet yaftası atanlar nasıl başarılı olamadıysa, bugün terörle mücadelemizi polemiklerle akamete uğratmaya çalışanlar da başarılı olamayacaklar. Tüm vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Milletimizi ve ülkemizi terörden mutlak suretle kurtaracağız. Bütün bu kampanyalara, saptırma çabalarına karşı terörü bu topraklardan temizleyeceğiz." dedi.

Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, terörle mücadeleyi yürütürken, diğer siyasi partilerden bir destek görmediklerini, buna rağmen milletin desteği ve güvenlik güçlerinin yiğitçe mücadeleleriyle operasyonları sürdürdüklerini söyledi.

Bir yandan terörle kararlı bir şekilde mücadele ederken, bir yandan da mağdur olan vatandaşların yaralarını sardıklarını, tahrip edilen şehirleri imar ettiklerini belirten Davutoğlu, her hafta bir şehri ziyaret ederek de Kürt, Türk bütün vatandaşlarla kucaklaştıklarını dile getirdi.

Aynı gün içerisinde hem Diyarbakır Ulu Cami'de Kürt vatandaşlarla bayram sevincini yaşadıklarını hem de Yüksekova'ya gidip terörle mücadele eden kahraman güvenlik görevlilerinin bayram sevincine ortak olduklarını anımsatan Davutoğlu, "Son günlerde şahsım ve Hükümetimizin terörle mücadele kararlılığını diline dolama cüretkarlığı gösteren bazı kesimler türedi. Terörle mücadeleyi biz başlatmamışız, tüm operasyon kararlarının altında bizim imzamız yokmuş gibi bazı kaos ve fitne tacirleri hemen harekete geçtiler." ifadesini kullandı.

Hükümetin terörle mücadeledeki başarısından, kuşatıcı tutumundan terör örgütünün ve siyasi uzantılarının rahatsız olduğunu kaydeden Davutoğlu, Diyarbakır ziyaretinden önce vatandaşlara "kepenk kapatma" çağrısının yapıldığını, Kürt vatandaşlarla kucaklaşmalarından rahatsız olanların bulunduğunu söyledi.

Terör örgütünün, Diyarbakır'a gidişlerinden bir gün önce 7 güvenlik görevlisinin şehit olduğu bir saldırı gerçekleştirdiğini hatırlatan Davutoğlu, "Bu terör saldırısından sonra Diyarbakır'a gitmekten vazgeçeceğimizi, çekineceğimizi zannettiler. Onlar bizi de sizi de AK Parti'yi de tanımıyorlar. Gitmekten vazgeçmek, çekinmek bir yana heyetimizi büyüterek, eşlik edecek bakan arkadaşlarımızın sayısını 9'a çıkardık. Bir an bile tereddüt etmedik, gittik ve orada ne terör örgütlerinden ne de herhangi bir başka yapıdan korkmadığımızı, korkmayacağımızı gösterdik." diye konuştu.

Koruma görevlilerinin, kendisine çelik yelek giyme teklifinde bulunduğunda, "Bir başbakan olarak, ülkemin herhangi bir yerine çelik yelekle gitmeyeceğim. Benim çelik yeleğim, milletimizin bize duyduğu muhabbettir" dediğini aktaran Davutoğlu, "Çünkü Diyarbakırlıyı bağrımıza, kucağımıza bastığımızda, onların yüreğimizin atan sesini duymasını isteriz, çelik yeleğin sertliğini değil." dedi.

- "Bütün siyasi ve hukuki riskleri aldık"

Herkesle, her yerde yakın bir muhabbet ilişkisi içinde olacaklarını belirten Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Biz böyle mücadele ederken, mücadeleyi yürüten güvenlik güçlerimizle her yerde beraberken, bu kararlılığı gösterirken, bir taraftan terör örgütü bütün bu ziyaretlerden rahatsızlık duyarken, güya terörle mücadeledeki kararlılığımızı sorgulamaya cüret eden başka bir kesim daha çıktı. Terörle mücadele konusunda şahsımın ve hükümetlerimizin üstlendiği risklerin binde birini üstlenmeyen sanal ve sahte kahramanlar ahkam kesmeye, terörle mücadele konusundaki kararlılığımızı sorgulamaya kalktılar. Ben bunların hepsini takip ediyorum, kimin ne düşündüğünü biliyorum. Bu sorgulama yapmaya çalışanların arkalarında kimlerin olduğunu da hangi fitne hesapların olduğunu da biliyorum. Ama onlar bilsin ki biz 23 Temmuz'da güvenlik güçlerimize Kandil'i ve bütün terör inlerini bombalama talimatı verirken, Meclis'ten güven oyu almış bir hükümetin başbakanı değil, seçim sonrasında hükümet kurulmadığı için geçici olarak görevi Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan almış olan, bir başbakan olarak görev yürütüyordum. Bütün siyasi ve hukuki riskleri üstümüze aldık."

Operasyon kararı aldıklarında Meclis'te 258 milletvekilinin bulunduğunu, çoğunluğun kendilerinde olmadığını anımsatan Davutoğlu, bu siyasi ve hukuki sorumlulukların bütününü üstlenerek, 23 Temmuz'da Başbakan direktifi olarak güvenlik güçlerine ilettiğini söyledi.

Davutoğlu, yaptıkları güvenlik toplantısında, Türkiye'nin bütün dağları, vadileri, şehirleri, ilçeleri, mahalleleri teröristlerden temizleninceye kadar mücadele edilmesi talimatı verdiğini anlattı.

- "Tereddüt etmeden mücadele talimatı verdik"

Meclis'te çoğunluğu olmayan bir hükümetin başında bulunduğunu, bu anlamda verdiği kararın kolay olmadığını belirten Davutoğlu, "Eğer milletin bekası bir karar gerektiriyorsa biz tereddüt etmeyiz. 7 Haziran akşamı baykuşlar AK Parti çoğunluğa sahip olmadı diye bulundukları yerlerden öterlerken, biz milletimize söz vermiştik ve AK Parti'nin demokrasi balkonundan, Cumhurbaşkanı'mızın demokrasi balkonu yaptığı o balkon, 'Biz, bir an bile bu ülkeyi hükümetsiz, sahipsiz, iktidarsız bırakmayız' demiştik. Sözümüzün gereğini yaptık." dedi.

Operasyon talimatını verdiği 23 Temmuz'da ne kadar kararlılarsa bugün de o kadar kararlı olduklarını vurgulayan Davutoğlu, 28 Ağustos'ta Anayasa'nın zorunlu gördüğü 63. Hükümeti kurduklarını, aynı gün, kırsal alanda daha kararlı mücadele etme söz konusu olduğunda, 7, 8 ve 9'uncu kolordulara doğrudan Başbakan direktifiyle "Doğu ve Güneydoğu'daki dağları temizleyeceksiniz" talimatını verirken, muhalefet partileri tarafından yalnız bırakıldıklarını kaydetti.

Bu kararları verirken arkasında sadece milletin ve AK Parti teşkilatlarının olduğunu ifade eden Davutoğlu, bu güvenle, siyasi ve hukuki anlamda zor kararları aldıklarını, tereddüt etmediklerini vurguladı.

Davutoğlu, terörle mücadele yürürken, anayasal hükümet kurma zorunluluğu ortaya çıktığında diğer partilerin birer birer kenara çekildiğini, sadece Tuğrul Türkeş'in sorumluluk alıp, saflarına katıldığını hatırlatarak, bu şartlarda dahi tereddüt etmeden 7,8 ve 9'uncu kolordulara tam yetkiyle kırsal alanda mücadele talimatı verdiklerini söyledi.

- "Kardeşlik yaklaşımımızı sarsamayacaklar"

Bugün Hükümetin kararlılığını sorgulayanların, bu talimatların arkasındaki iradeyi göremediğini belirten Davutoğlu, "O günlerde biz şehitlerimizle, terör mücadelesiyle uğraşırken, birileri fitne yapmanın hesabı içindeydiler ama bizim gönlümüzde de zihnimizde de tek bir mesele vardı, ülke birliğini, beraberliğini korumak." dedi.

Cizre, Silopi ve Sur operasyonlarına karar verdikleri 14 Aralık'ta da yeni seçimden çıkıldığını, Hükümetin yeni kurulduğunu anımsatan Davutoğlu, tereddüt göstermeden, aldıkları cesur kararla tam bir şekilde istikamet üzerinde yürüdüklerini kaydetti. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün bunları saygısız ve sorumsuz bir şekilde, bizim terörle mücadele karnemizi sorgulama cüreti gösterenler için hatırlatma ihtiyacı duydum. Bu mesnetsiz iftiralar bizim milletimizle kucaklaşmamızdan, güvenlik güçlerimizin destansı kahramanlıklarından duyulan hasedin ürünüdür. Milletimiz engin ferasetiyle bu zor dönemde kimin, hangi hesaplar içinde olduğunu biliyor. Kimin milletin derdiyle dertlendiğini, kimin ise kendi küçük hesaplarıyla meşgul olduğunu görüyor. Biz, bu milletin huzur ve emniyeti için ülkemizin dört bir tarafında koştururken, Ankara'dan çıkmayanlar, çıkamayanlar, AK Parti'nin tökezlemesi için terör örgütüne ve hain odaklara casusluk yapanlar, bu millete bunun hesabını veremez. Vesayet odaklarının ufku ve iftiralarıyla dün nasıl yolumuzdan geri dönmediysek bugün de benzer iftiraları ve söylemleri dillendirenler, bizim kardeşlik yaklaşımımızı sarsamayacaklar. Geçmişte başlattığımız kardeşlik girişimlerine atılan iftira ve karalamalar bizi nasıl yolumuzdan döndürmediyse bugün de terörle mücadele azmimizi kıramayacakları gibi kardeşliğimize de halel getiremeyecekler."

AK Parti'nin, milletin birlik ve bütünlüğünün yegane teminatı olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Biz Türkiye'nin partisiyiz, özetle biz, Türkiye'yiz" diye konuştu.

- "Huzur, barış, kardeşlik kazanacak"

Davutoğlu, salondakilerin, "Dik dur eğilme, Şırnak seninle" sloganı atması üzerine, Şırnak'a da en kısa zamanda gideceklerini söyledi.

Her türlü ırkçılığı, faşizmi ayakları altına alarak yola çıktıklarını belirten Davutoğlu, 7 Haziran'da da 1 Kasım'da da "Ne kardeşlikten ne de terörle mücadeleden vazgeçeriz. Kardeşliğimiz milletimize, gazabımız ise teröre ve teröristleredir. Milletimiz kardeşliğimizin muhabbetini, teröristler de gazabımızın kudretini görecekler" dediklerini aktardı.

Bir yandan terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini bir yandan da birlikteliği, kardeşliği güçlendirmek için gereken her türlü adımı atacaklarını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Kardeşlik girişimlerimize 'ihanet' yaftası atanlar nasıl başarılı olamadıysa bugün terörle mücadelemizi polemiklerle akamete uğratmaya çalışanlar da başarılı olamayacaklar. Tüm vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Milletimizi ve ülkemizi terörden mutlak suretle kurtaracağız. Bütün bu kampanyalara, saptırma çabalarına karşı terörü bu topraklardan temizleyeceğiz. AK Parti iktidarda olduğu sürece terör baronları, hain çeteler, fitne odakları bu ülkede asla barınamayacak. Nifak tohumu ekmek isteyenler, çatışma fitili ateşleyenler, çukur kazanlar, suikast yapanlar, bomba patlatanlar kaybedecek, huzur, barış ve kardeşlik kazanacak."

- "Paralel yapının üstüne gittik, gideceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinde yaşananların, Türkiye'ye karşı birçok terör örgütünün iş birliği halinde olduğunu bir kez daha gösterdiğine dikkati çeken Davutoğlu, "ABD seyahati ideolojik olarak birbirine düşman görünen ama aynı kuklacı tarafından yönetilen piyon örgütlerin taktıkları maskeyi düşürmüştür. Seyahat, PKK'lı hainlerin, paralel hainlerin, ASALA hainlerinin, ulusalcı bazı hainlerin nasıl bir araya geldiğini, birlikte eylem yaptıklarını bir kez daha gösterdi." dedi.

Ankara'da, İstanbul'da, Suruç'ta gerçekleştirilen saldırılar sonrasında, hep "Türkiye'nin kirli bir terör ittifakıyla karşı karşıya olduğunu" dile getirdiklerini hatırlatan Davutoğlu, birilerinin ise dikkatleri başka yere çekecek, milletin zihnini bulandıracak, tedirgin edecek açıklamalar yapmaya devam ettiğini söyledi.

Terör paçavrası altında eylem yapan paralel çete üyesinin fotoğraflarının görüldüğünü anımsatan Davutoğlu, "İşte o fotoğraf ihanetin fotoğrafıdır, resmidir. Birileri ısrarla Türkiye'de paralel yapı gerçeğinin üstünü örtmeye çalıştı, sözcülüğünü yaptı. Birileri ısrarla terörün ve teröre istihbari ve lojistik destek sağlayan paralel yapı tehlikesinin üzerini örtmeye çalışsa da biz ısrarla bu yapıların üstüne gittik, gideceğiz" ifadesini kullandı.

(Sürecek)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler