AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (4)- "Türkiye'yi sadece Türkiye olarak görmek yanlıştır. Türkiye demek, Avrupa'nın ortalarından Afrika'nın derinliklerine kadar koskoca bir coğrafyada yaşayan yüzlerce milyon kardeşimizin göğsünde çarpan ka

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'yi sadece Türkiye olarak görmek yanlıştır. Türkiye demek, Avrupa'nın ortalarından Afrika'nın derinliklerine kadar koskoca bir coğrafyada yaşayan yüzlerce milyon kardeşimizin göğsünde çarpan kalbin geleceğe dair tüm umutları demektir." dedi.

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir kabile devleti olmadığını bunu herkesin iyi bilmesi gerektiğini belirterek, Türkiye'nin İstiklal mücadelesini, küllerinden yoğrularak verdiğini söyledi.

Türkiye'nin son 15 yılda geldiği yerin birilerini rahatsız ettiğini, kıskançlık krizlerine soktuğunu ifade eden Erdoğan, "Ama çatlasanız da patlasanız da biz bu yolda kararlılıkla yürüyeceğiz. Zaten bizim 'stratejik ortak' olarak bildiğimiz dostlar, bizim sınırlarımızda 911 kilometre Suriye sınırında, 350 kilometre Irak sınırında kalkıp da terör örgütlerine her türlü ağır, hafif silah desteğini veriyorlarsa biz kendileriyle neyi konuşacağız?" diye konuştu.

Terör örgütlerine, 4 bin tır dolusu zırhlı taşıyıcı, tank, top gibi ağır silahların verildiğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Defalarca uyarmamıza rağmen en ufak bir geri adım var mı? Yok. Ondan sonra kalkıp bakıyorsunuz bize nasihat çekmeye yelteniyorlar. O nasihatı kendinize saklayın. Biz bu konuda samimiyet ararız, dürüstlük ararız. Eğer bu samimiyet, dürüstlük yoksa daha önce de söylediğim gibi biz göbeğimizi kendimiz kestik ve kesmeye devam ederiz. Eğer bugüne kadar sadece bize çizilen sınırların içine mahkum olup kalsaydık ne 863 milyar dolar milli gelire ulaşırdık, ne bunca yatırımı yapabilirdik ne de 2023 hedeflerimiz olurdu. Bugünlere yüreğimizle, bileğimizle, aklımızla mücadele ederek geldik.

Şurada son 10 yılda bakıyorsunuz dünyada sükse yapan yatırımlar arasında Türkiye'nin yatırımları yer alıyor. Bir taraftan Yavuz Sultan Selim Köprüsü yerini alıyor, Osmangazi Köprüsü aynı şekilde orada yerini alıyor, bütün bunlar sükse yapan yatırımlar. Öbür tarafta MARMARAY, Avrasya Tüneli aynı şekilde. İnşallah şimdi temeli atılan 18 Mart Çanakkale Köprüsü de bunların içerisinde yer alıyor. İnşallah bir diğer adım tabii ki Kanal İstanbul Projesi. İnşallah bu yıl içerisinde onun da ihalesi yapılacak, dünyada adından bahsettirecek en önemli yatırımlardan biri olacak."

-"Sarıkamış bir zaferdir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Sarıkamış Harekatı'nın sona erişinin 103. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, "Herkes Sarıkamış'ı, askerlerimizin yaşadıkları facialara bakarak bir yenilgi, bir ricat sanır. Halbuki Sarıkamış bir zaferdir. Kahraman askerlerimiz tüm zorluklara, eksikliklere rağmen Doğu Anadolu illerini işgal eden Rus kuvvetlerini pek çok yerde geri püskürtmüştür. Daha büyük ve kati zafer için olumsuz kış şartlarına rağmen Sarıkamış dağlarında harekata devam eden ordumuz düşmana değil, tabiata yenik düşmüştür." dedi.

Şair ve söz yazarı Özhan Eren'in "Sarıkamış Türküsü" adlı eserinin, "Sarıkamış üstünde kar / Kar altında Mehmedim yatar / Gülüm donmuş kara dönmüş / Gören sanmış yarini sarar." dizelerini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim askerimiz, bizim milletimiz vatanının her karış toprağına hangi şart altında olursa olsun yarini sarar gibi sarılmış, sahip çıkmıştır. Bu harekatta bizim askerlerimizin büyük bölümünü soğuğa kurban verdik ama Rus ordusunun 30 bini aşkın kayıplarının tamamı cephede yaşanmıştır. Neticede Sarıkamış'ın hükmünü verecek olan tarihtir." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, merhum dedesinin de Sarıkamış'ta şehit düştüğünü belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Köyümüzden bazı büyüklerimiz Sarıkamış'tan dönünce şehit merhum dedemle ilgili de 'tüfeğe sarılarak donduğunu gördüm' diyor. Şimdi resimleri görüyoruz, bakıyorsunuz tüfeklerine sarılarak şehit olmuş orada binlerce Mehmedimiz var, Allah rahmet eylesin. Bize yaşadıklarımızdan ders almak, doğru olanları sürdürmek, eksikleri tamamlamak, hataları düzeltmek düşüyor. Ben de bu vesileyle gerek merhum dedemin de aralarında bulunduğu tüm Sarıkamış şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.

Ülkemiz asırlar boyunca Sarıkamış'ta olduğu gibi binlerce kahramanın canları pahasına verdikleri mücadeleyle kurulmuş, korunmuş, yükseltilmiş ve bugünlere ulaşmıştır. Türkiye'nin terör örgütlerine karşı verdiği mücadelenin, Suriye ve Irak'taki gelişmeler karşısında sergilediği kararlılığın Sarıkamış'tan, Çanakkale'den, Medine müdafaasından, Kut'ül Amare'den, Dumlupınar'dan bir farkı yoktur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletinin geçmişte niçin ve hangi inançla saydığı mücadeleleri vermişse bugünde aynı sebep ve imanla mücadelesine devam ettiğini vurgulayarak, "15 Temmuz işte bu kararlılığın en bariz örneklerinden biridir. İçeride ve dışarıda birilerinin Türkiye'nin terörle mücadelesini, darbe girişimleri karşısındaki cesur duruşunu, bölgedeki gelişmeler hususundaki tavrını itibarsızlaştırmaya çalışması boşuna değildir. Dün bize bu coğrafyadaki Selçuklu ve Osmanlı gibi iki çınarla kurduğumuz tarihin en görkemli devletlerini unutturmaya çalışanlarda bunlardır. Milletimizi inancından, kültüründen, tarihinden, değerlerinden uzaklaştırarak, mankurtlaştırmaya çalışanlarda aynı yolun yolcularıdır." dedi.

Şahsına ve AK Parti'ye yönelik saldırıların asıl hedefinin 80 milyon nüfusu, 780 bin kilometrekare toprağıyla Türkiye olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Türkiye'yi sadece Türkiye olarak görmek yanlıştır. Türkiye demek, Avrupa'nın ortalarından Afrika'nın derinliklerine kadar koskoca bir coğrafyada yaşayan yüzlerce milyon kardeşimizin göğsünde çarpan kalbin geleceğe dair tüm umutları demektir." diye konuştu.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :