AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Grup Başkanı ve Başbakan Yıldırım: (3)"Gerek kıdem tazminatı, gerek çalışma hayatıyla ilgili alacağımız tüm kararları olgunlaştırmadan önce mutlaka sosyal taraflarla bir araya geleceğiz ve onlarla uzlaşma, ortak nokta bulma yolunu sonuna kadar sü

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Gerek kıdem tazminatı, gerek çalışma hayatıyla ilgili alacağımız tüm kararları olgunlaştırmadan önce mutlaka sosyal taraflarla bir araya geleceğiz ve onlarla uzlaşma, ortak nokta bulma yolunu sonuna kadar sürdüreceğiz. Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil." dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türk lirasının, bu yıl dolar karşısında en fazla değer kazanan para birimlerinden biri olduğunu belirterek, Ocak ayı başında yaşanan dalgalanmanın ardından alınan tedbir ve halk oylaması sonrası artan olumlu hava ile birlikte dolar-Türk lirası kurundaki düşüşün devam ettiğini ve şu anda 3,5 lira seviyesinde bulunduğuna dikkati çekti.

Geçen senenin son aylarında 300 seviyesine çıkan Türkiye ülke risk priminin ise şu anda 194 seviyesine gerilediğini, yüzde 50'den fazla bir iyileşme gözlendiğini aktaran Yıldırım, bunun, son iki yılın en düşük seviyesi olduğunu ifade etti.

Yıldırım, "Kurdaki bu olumlu gelişme, kredi risk primlerindeki düşüş, tahvil piyasalarında, para piyasalarında da gözleniyor. Borsa İstanbul, 99 bin puan ile tarihi bir zirveyi yakalamış durumda. Bütün bu göstergeler, yabancı yatırımcıların ülkemize güvenini bir kez daha teyit ediyor." diye konuştu.

"Kurdaki olumlu seyir ve aldığımız tedbirlerin etkisiyle enflasyonda da aşağı doğru düşüş eğilimi başlamıştır.< ifadesini kullanan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sıkı para politikası ve kapsamlı tedbirler ile maliye politikalarının desteğiyle yıl sonunda enflasyonu tekrar tek haneli oranlara geriletmeyi hedefliyoruz. Bunu başaracağımıza inanıyoruz. Bu konuda hükümet olarak yapısal alanda reformlar başta olmak üzere sürece destek vermeye devam edeceğiz. Başlattığımız istihdam seferberliğiyle beraber yıl başından bu tarafa tam 1 milyon 200 bin işsize yeni iş bulduk, iş alanı oluşturduk. Hedefimiz işsizliği de tek haneye düşürmektir."

- "Hesap uzmanısın sen"


CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'de 7 milyon işsiz bulunduğuna ilişkin sözlerini anımsatan Yıldırım, "Şimdi Kılıçdaroğlu'nun hesap kitaptan anlamadığını biliyorduk da bu kadar geniş aldığını bilmiyorduk."dedi.

Türkiye'de 27,5 milyon çalışanın bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Açıklanan işsizlik oranı ne? Yüzde 12,6. Yani çalışan nüfusun yüzde 12,6'sı. Çarptığınız zaman ne ediyor? Yaklaşık 3,5 milyon. Kılıçdaroğlu ne diyor? 7 milyon. Hadi yüzde 10 fazlayı anladık da yüzde 100 sapma olur mu kardeşim? Hesap uzmanısın sen. Geçmişte bu hesaplarını denetlediğin firmaların neden battığını iyi anlıyoruz. Ona lüzum yok. 1992-1998 yıllarında sen SSK'nın başındaydın. Borçsuz devraldığın kurumu 2,5 katrilyon zararla teslim ettin. Onun için senin bu hesapların da o günkü icraatını bir anlamda teyit ediyor.

Toplam işsiz sayısı 3,5 milyon. Doğru. Genç işsizlerimizin sayısı biraz fazla. Yani toplam içinde yüzde 20'yi buluyor. Bu yüksek bir oran. Şimdi istihdam seferberliği başlattığımız gibi gençlerimiz için de bir istihdam eylem planı hazırlıyoruz. Çalışmalar bu ay sonuna kadar tamamlanacak ve yürürlüğe koyacağız. Bundan sonraki önceliğimiz, işsizliği bir yandan azaltırken, bir yandan da genç işsizliğe yönelik acil tedbirleri hayata geçirmek. Gençleri, Kılıçdaroğlu ne çok düşünüyormuş meğer. Eğer gençleri düşünseydin, avaz avaz kampanyada 18 yaşında seçilmesine 'hayır' diyeceğine, 'evet' derdin de o zaman senin gençler konusunda samimi olduğunu bu millet görseydi."

- "Muhalefetin sırtında yumurta küfesi yok"

İktidar olmanın ciddiyet istediğini, ülke meselelerine hakim olmayı gerektirdiğini vurgulayan Yıldırım, "Muhalefetin sırtında yumurta küfesi yok. İstediği şeyi, istediği yerde söyleyebiliyor." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun, kıdem tazminatına ilişkin sözlerine de değinen Yıldırım, çalışma hayatının iyileştirilmesi için her türlü tedbiri alan iktidarın, AK Parti iktidarı olduğunun altını çizdi.

Binali Yıldırım, "Gerek kıdem tazminatı, gerek çalışma hayatıyla ilgili alacağımız tüm kararları olgunlaştırmadan önce mutlaka sosyal taraflarla bir araya geleceğiz ve onlarla uzlaşma, ortak nokta bulma yolunu sonuna kadar sürdüreceğiz. Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil." diye konuştu.

Türkiye'nin, geleceği ve önündeki hedefleri yakalaması için mutlaka birçok alanda reform yapmaya ihtiyacının olduğunu kaydeden Yıldırım, "Reformlar, mevcudu geriye götürmek değil, mevcudu daha da ileriye taşımak, ülkenin aydınlık yarınlarını yakalamak içindir. Onun için çalışanlarımız merak etmesinler, bu ve buna benzer tezviratlara itibar etmesinler." değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :