AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Grup Başkanı ve Başbakan Yıldırım: (2)- "Ülkemiz için tehdit oluşturan hiçbir duruma müsaade etmeyeceğiz. Rakka'da ya da o bölgede herhangi bir noktada güvenliğimizi tehdit eden bir durumla karşılaşırsak, gereken cevabı anında veririz"- "Terör ör

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Rakka operasyonuna ilişkin, "Ülkemiz için tehdit oluşturan hiçbir duruma müsaade etmeyeceğiz. Rakka'da ya da o bölgede herhangi bir noktada güvenliğimizi tehdit eden bir durumla karşılaşırsak gereken cevabı anında veririz." dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Rakka operasyonuna değinerek, bu operasyon sonrası ortaya çıkan durumu da yakından izleyeceklerini ve gerekli tedbirleri alacaklarını belirtti.

Türkiye olarak Cerablus'ta, Rai'de, El Bab'ta yürütülen mücadelenin bölgenin istikrarı ve barışı için ne kadar isabetli olduğunun görüldüğünü anlatan Yıldırım, "Ülkemiz için tehdit oluşturan hiçbir duruma müsaade etmeyeceğiz. Rakka'da ya da o bölgede herhangi bir noktada güvenliğimizi tehdit eden bir durumla karşılaşırsak, gereken cevabı anında veririz." diye konuştu.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kez daha ifade etmek isterim ki terör örgütlerine destek müttefiklikle bağdaşmıyor. Bölgedeki terör örgütlerine karşı hiçbir ayrım yapmadan, ortak bir dille mücadele edilmesi şarttır. Türkiye'nin hassasiyetleri ve kırmızı çizgileri bellidir, bunlar asla değişmeyecektir. "

- "Iğdırlılara güvenleri için teşekkür ediyoruz"

Başbakan Yıldırım, Iğdır'da mahkeme kararı ile iptal edilen il genel meclisi seçimlerinin geçen pazar günü yenilendiğine işaret ederek, 11 Meclis üyesinden 7'sini AK Parti'li adayların kazandığını aktardı.

Diğer üyelerden birinin MHP, üçünün ise HDP'li olduğunu ifade eden Yıldırım, daha önce 11 üyenin partilere dağılımının ise 1 AK Parti, 4 MHP'li ve 6 HDP'li şeklinde yapıldığını anımsattı.

Yıldırım, "2014'te AK Parti'nin Iğdır'daki oyu yüzde 19. 2017'de yüzde 42. İşte sonuç. Bu sonuç bazılarına şaşırtıcı gelebilir. Ama şaşırmamıza gerek yok, çünkü biz halk oylaması öncesinde de Iğdır'a gittik. Iğdır'da vatandaşlarımızın gözlerindeki parıltıyı gördük. Terör örgütünün baskısında, zulmünden kurtulan vatandaşlarımız devletiyle, bayrağıyla, ülkesiyle birliği, beraberliği en iyi şekilde sergilediler. İşte bu seçimlerin sonucu da bunun bir isbatıdır. teşekkür ediyoruz. Tüm Iğdırlı vatandaşlarımıza duydukları güven için teşekkür ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Beşiktaş'ı tebrik ediyorum"

Spor Toto Süper Lig' e yükselen takımları da kutlayan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Süper Lig'de üç yeni takımımız oldu. Bunlardan birisi Sivas, diğeri Malatya, bir diğeri de benim de milletvekili olduğum, İzmir'in Göztepe takımı. Her üç takımımıza da başarılar diliyorum. Ayrıca şampiyon olan Beşiktaş'ı da tebrik ediyorum. Bu arada PTT Birinci Lig'e çıkan takımlar da var. Onları da unutmayalım. İstanbulspor, Ankaragücü, Büyükşehir Erzurumspor. Bu takımlarımızı da tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum."

- "Ekonomi, güçlü performans sergiledi"

Yıldırım, Türkiye ekonomisinin yaşanan küresel ve yerel şoklar karşısında yine güçlü bir performans sergilediğini belirtti.

2013 yılında Gezi olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimine rağmen ekonominin yüzde 8.5 büyümeyi başardığını, iki seçimin gerçekleştirildiği 2014 yılında ise büyümenin yüzde 6.1 oranında olduğunu anlatan Yıldırım, "2015 'te de iki seçim geçirmemize rağmen, zor bir yıl olmasına rağmen yine büyümeye Türkiye devam etti." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, şu görüşlerini paylaştı:

"Terör fitnesini yayan şer odaklarına rağmen de 2015'te yine yüzde 6.1 oranında büyüdük. 2016'ya geldiğimizde 15 Temmuz kanlı darbe girişimini yaşadık. Ülkemizin siyasi tarihinde yaşadığı en ağır saldırıdır, 15 Temmuz. Allah'a şükür olsun ki bu darbe girişimine ve teröre rağmen yoğun mücadelemiz ve aldığımız tedbirler sayesinde 2016'yı yüzde 2.9 büyümeyle kapattık. Hatırlayın o günlerde değerlendirme kuruluşları Türkiye için, zehir zemberek açıklamalar yaptılar. Ve bunun etkilerini de üçüncü çeyrekte gördük. Üçüncü çeyrekte Türkiye küçüldü, ancak son çeyrekte alınan tedbirlerle toparladı, yine dünya ortalamasının iki katında bir büyümeyi gerçekleştirdik. Son dönemde ekonomide yaşanan olumlu yönde gelişmelerle birlikte inşallah bu yıl hedeflenen yüzde 4.2'nin üzerine çıkacağız."

- "Ekonomideki iyiye gidiş devam edecek"

Piyasaları canlandırmak için birbiri ardına üretim ve teşvik tedbirleri alarak yürürlüğe soktuklarını aktaran Yıldırım, Kredi Garanti Fonu teminatıyla 277 bin firmaya, 181 milyar lira kredi temin edilerek, iş aleminin finansmana erişimindeki sıkıntıyı ortadan kaldırdıklarını bildirdi.

Başbakan Yıldırım, böylece mevcut borçların yeniden yapılandırıldığını, nakit ihtiyacının da giderildiğini kaydetti.

10 milyon mükellefin devlete olan vergi, SSK prim borçlarını da yeniden yapılandırdıklarını belirten Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Böylece 120 milyar tutan bir yükümlülüğü gelecek yıllara yayarak vatandaşın üzerindeki yükü aldık. Son bir yıl içinde yapacağız dediğimiz vaatlerimizin, icraatlerimizin yüzde 85'ini başarıyla tamamladık. Yüzde 20'sinin çalışmalarını sürdürüyoruz. Ekonomideki iyiye gidiş devam edecek. İhracatımızdaki yükselme istikrarlı şekilde devam ediyor. 2016 yılını 142,5 milyar dolarla kapatmıştık, Mayıs sonu itibarıyla ihracatımız yıllık bazda, 147 milyar doları gösteriyor."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler