AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (4) - "21 Mayıs'ta Ankara Arena Spor Salonu'ndaki olağanüstü kongremizde, bir manifestoyla hedeflerimizi bütün milletimizle paylaşacağız. Ayrıca bu kongremizde kurucu genel başkanımızı, liderimiz Recep Tayip Erdoğan'ı t

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "21 Mayıs'ta Ankara Arena Spor Salonu'ndaki olağanüstü kongremizde, bir manifestoyla hedeflerimizi bütün milletimizle paylaşacağız. Ayrıca bu kongremizde kurucu genel başkanımızı, liderimiz Recep Tayip Erdoğan'ı tek genel başkan adayımız olarak teklif edeceğiz." dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin terörden arındırınmış bir şekilde, 16 Nisan'da 80 milyonun tamamına müjde veren zaferin ardından yeni bir ufka yelken açmaya hazır olduğunu aktaran Yıldırım, ülkenin artık seçim havasından çıkarak ekonomisi daha güçlü şekilde yoluna devam edeceğini belirtti. İşsizliğin azalma eğilimine girdiğini ifade eden Yıldırım, kapasite kullanımı, üretim ve işgücüne katılımın arttığını belirtti.

Üretim, yatırım ve istihdam alanlarında teşvikleri artırarak yollarına devam edeceklerini bildiren Yıldırım, kriz simsarları ve felaket korusu tellallarının, korku senaryolarının boşa çıktığını, ekonomide de kurda da istikrarın tesis edildiğini kaydetti.

Ekonominin istikrar içerisinde güçlü ve dimdik şekilde yoluna devam ettiğini anlatan Yıldırım, bu mücadeleye destek veren, millet, iş dünyası, sendikacı, girişimci ve ticaret erbabının övgülerin en büyüğünü hak ettiğini söyledi.

Yıldırım, yaşanan müsbet havanın kalıcı hale gelmesi için sayılı günlerin kaldığını kaydetti.

15 Temmuz'da darbecilere papuç bırakmayan aziz milletin, 16 Nisan'da da bir kez daha kahramanlığını taçlandırdığını dile getiren Yıldırım, Türkiye'nin yeni ufuklara yelken açması için işaret fişeğinin yakıldığının altını çizdi.

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliği yapılarak, 979 gündür süren hasretin vuslata erdiğine dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar AK Parti'ye katıldığını anımsatan Yıldırım, buluşmanın sadece AK Parti'nin bir iç meselesi olmadığını, cumhurbaşkanının halk tarafından doğrudan seçilmesiyle oluşan mevcut durumun, Anayasa güvencesi altına alınması olduğunu söyledi.

Milletin onayladığı cumhurbaşkanılığı hükümet sisteminin 3 maddesinin hemen yürürlüğe gireceğini anımsatan Yıldırım, cumhurbaşkanının partisiyle ilişkisinin kurulduğunu hatırlattı.

Yargıda birliğin sağlanması, darbe ve sıkıyönetim dönemlerinden kalan askeri yüksek mahkemelerin kapatılmasıyla, yargıda artık sınıf ayrımının ortadan kaldırıldığına işaret eden Yıldırım, bağımsız, tarafsız yargı birliğinin tesis edildiğini vurguladı.

Milleti "denize dökmek"le tehdit edenlerin, seçim kampanyası boyunca vatandaşı hakir görenlerin bir kez daha kaybettiğinin altını çizen Yıldırım, "80 milyonun tamamını kucaklayacak uygulamaları reddedip, çukur siyaseti yapanlara Kürt vatandaşlarımız pirim vermedi, geçit vermedi. 16 Nisan'da millet Türkiye'nin geleceği için yeni bir sayfa açtı. Bu sayfaya Türkiye'nin geleceği, doğrudan milletin istediği şekilde yazılacak. Vesayet odakları, kıyıda köşede milletin biçmediği rolleri kapma peşinde olanlar kendilerine asla alan bulamayacak." ifadelerini kullandı.

Sistem değişikliğinin, "tamamen millete dayalı bir yönetim anlayışı" ile özetlenebileceğini bidiren Yıldırım, beyhude beklentiler içinde olanların artık emekliliklerini rahatça yaşabileceklerini ve milletin talebi karşısında direnenlerin bugünkü halinin ayan beyan orta olduğunu dile getirdi.

Ana muhalefetin dün de bugün de Türkiye'ye verecek bir şeyi olmadığını belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti'nin ilk kurulduğu gün de söyleyecek yeni şeyleri vardı, bugün de günümüzün ve milletimizin beklentilerine gelecek vizyonuna cevap verecek söylemleri var, hedefleri var. Milletle birlikte yeni hedeflere sloganıyla özetleyeceğimiz bu yeni dönem, 21 Mayıs'ta Ankara Arena Spor Salonu'ndaki olağanüstü kongremizde, bir manifestoyla bu hedeflerimizi bütün milletimizle paylaşacağız. Ayrıca bu kongremizde kurucu genel başkanımızı, liderimiz Recep Tayip Erdoğan'ı tek genel başkan adayımız olarak teklif edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çıktığımız kutlu yürüyüşün bundan sonraki bölümü 2023-2035-2053 için yeni hedef ve vizyon dönemi olacak."

AK Parti olarak bu atılım döneminde, demokrasi standartlarını daha da yükselteceklerini, ekonomiyi daha fazla güçlendireceklerini, toplumsal barış ve kardeşliği geliştireceklerini aktaran Yıldırım, halkın refahının artması ve adil paylaşımı sağlayacak tedbirleri alacaklarını ve yargı ile bürokraside başlatılan reformların önümüzdeki süreçte güçlenerek kalıcı hale geleceğini ifade etti.

-"Yapamazsınız' cümlesi artık geride kaldı"

16 Nisan'da milletin "değişim" dediğini ve noktayı koyduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bu nedenle Türkiye'de bir şeyler değiştirmek isteyen insanların kulağına fısıldayan 'yapamazsınız' cümlesi artık geride kaldı. Bu değişim, 80 milyon vatandaşımızın tamamını olumlu şekilde etkileyecek." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin demokratik ilerleyişi, uluslararası ve bölgesel ilişkileri, ekonomisi, birbiri ile bütünleşen sosyolojik yapısı üniversiteleri, iş dünyası, sivil toplum kuruluşlarıyla tamamen değişimin adresi haline geleceğini kaydeden Yıldırım, "Darbeler, vesayet girişimleri, alçak kalkışmalar artık Türkiye'nin gündemini işgal etmeyecek." diye konuştu.

Yıldırım, 21 Mayıs'ta yapılacak AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi'ni diğerlerinden ayıran en büyük özelliğini, "daha müreffeh, daha demokratik, millet odaklı, tam bağımsız bir müjdecisi olması" diye açıkladı. Yıldırım, 21 Mayıs'ta Türkiye'nin 81 ilinden teşkilat mensuplarının Ankara'ya geleceğini ve Türkiye'nin bir demokrasi şölenine tekrar şahit olacağını söyledi.

Kongrenin, daha güçlü Türkiye tasavvuru yolunda adım atmaya kararlı bir yürüyüşün müjdecisi olacağını vurgulayan Yıldırım, tarihi ana tanıklık etmek isteyenleri bu büyük buluşmaya davet etti.

AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana milletin çizdiği yönde önemli işler yaptığını anlatan Yıldırım, Türkiye'nin birçok alanda çağ atladığını, dünyanın en büyük havalimanının yapıldığını, savunma sanayinde yerli üretim kapasitesinin geliştirdiğini, dev eserlerin inşa edildiğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, "Şimdi 3. Olağanüstü Kongremizle, Türkiye'nin 2023 hedefleri, 2035 hedefi ve 2053, 2071 vizyonları yönünde en büyük atılımı yapmış olacağız. Türkiye gerçek manada partili cumhurbaşkanıyla bu dönemde, tanışmış olacak." şeklinde konuştu.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler