AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (1)- "(Atatürk'e hakaret) Cumhuriyetin kurucularına öyle veya böyle dil uzatmak kimsenin haddi değildir. Türkiye'nin bu kısır, toplumun kardeşlik hukukuna kasteden bu yersiz tartışmalarla kaybedecek bir dakika bile vakti

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Cumhuriyetin kurucularına öyle veya böyle dil uzatmak kimsenin haddi değildir. Türkiye'nin bu kısır, toplumun kardeşlik hukukuna kasteden bu yersiz tartışmalarla kaybedecek bir dakika bile vakti yoktur." dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasının başında Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olma başarısı gösteren Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı ile Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcuları tebrik eden Yıldırım, elim bir trafik kazası sonucu şehit düşen Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve aynı kazada hayatını kaybeden şoförü Muzaffer Akşehirli'ye Allah'tan rahmet diledi.

İki gün önce Anneler Günü olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Anne her şeydir. Annemiz, annelerimiz olmasa bizler olmazdık." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, annenin kadrini iyi bilen biri olduğunu, genç yaşta annesini kaybettiğini belirterek, "Onun için gönlümüz isterdi ki Anneler Günü'nü çok daha mutlu, çok daha güzel analım ancak Muğla'da yaşanan trafik kazasında maalesef 14 anneyi kaybettik. İzmir'in Buca ve Konak semtinden Anneler Günü etkinliğini geçirmek üzere güneye giden ve elim trafik kazasında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum." dedi.

Ülkeyi derinden üzen bu hadisenin her yönüyle araştırıldığını ve soruşturulduğunu, kazanın sebebinin bütün yönleriyle ortaya çıkarılacağını vurgulayan Yıldırım, "Gidenler geri gelmiyor ama önemli olan bu ve buna benzer kazaların yaşanmaması için bundan sonra alınacak tedbirleri, bu araştırmayla ortaya çıkarmak. Yakın zamanda acılı ailelerimizle ve kamuoyuyla bu olaylar hakkında ayrıntılı bilgi sunulacaktır." açıklamasında bulundu.

Yıldırım, bugün Trabzon Maçka'da terörle mücadele sırasında hayatını kaybeden askere ve bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Yaşanan bu olaylar karşısında ülkenin, milletin birliğine ve beraberliğine gölge düşürmek isteyen mihraklar olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu davranış içinde bulunanları kınıyorum. Şehit düşen savcının arkasından ailesinin ve sevenlerinin, kamuoyunun acısı bu denli tazeyken yakışıksız ifade kullananlarla ilgili yargı mercileri mutlaka gereğini yapacak. Bir yandan yazılı, sözlü medya içinde körüklenmeye çalışılan manasız tartışmalara, öte yandan şahsı Türk milletine mal olmuş kahramanlarımıza, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları üzerinden bir toplumsal kaos oluşturma çalışmaları görmekteyiz. Cuma günü 19 Mayıs 1919, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Bu, şüphesiz önemli bir gündür. İstiklal mücadelesinin başladığı Anadolu topraklarında bağımsızlık ateşinin başladığı önemli bir gündür. Bu kutlu yolculuğun sonu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Cumhuriyetin kurucularına öyle veya böyle dil uzatmak kimsenin haddi değildir. Türkiye'nin bu kısır, toplumun kardeşlik hukukuna kasteden bu yersiz tartışmalarla kaybedecek bir dakika bile vakti yoktur."

Türkiye'nin önünde önemli meseleler olduğunu, demokratik atılımlar, büyüme atılımları, gelişme hedeflerinin bunlar arasında yer aldığını belirten Yıldırım, "Bu ülkeyi seven herkes, yazarından çizerinden siyasetçisine, yargı mensubuna, işçisinden memuruna, esnafına, bütün toplumun paydaşları milletimin her bir bireyinin gelecek Türkiye vizyonuna katkı sağlaması gerekiyor." ifadesini kullandı.

- Moldova ziyareti

Yıldırım, son iki haftada gerçekleştirdiği yurt dışı ziyaretlerini hatırlatarak, bu kapsamda ilk olarak Moldova'da temaslarda bulunduğunu bildirdi.

Moldovalı mevkidaşının resmi daveti üzerine gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Türkiye-Moldova ilişkilerinin kapsamlı şekilde ele alındığını anlatan Yıldırım, 300 milyon dolarlık ticaret hacminin daha da geliştirilmesi ve orta vadede 1 milyar dolara çıkarılması yönünde kararlılığın ortaya konduğunu belirtti.

Başbakan Yıldırım, Moldova ile ilişkilerin, bu yıl içinde Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği seviyesine dönüştürme kararı aldıklarını, bunun yanında alınan, alanda yapılabilecek yeni iş birlikleri ve ortaklıklar üzerinde de kapsamlı değerlendirmelerde bulunduklarını aktardı.

Moldova ziyareti kapsamında Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi'ni ziyaret ettiğini, Gökoğuz soydaşlarla hasret giderdiğine değinen Yıldırım, "Burada soydaşlarımızın bizi ne kadar büyük bir sevgi, ne kadar büyük bir muhabbetle karşıladıklarını doğrusu görünce bir kez daha bu ulusun ferdi olmaktan büyük gurur duydum." dedi.

Yıldırım, ziyaret kapsamında 4. Dünya Gagavuz Kongresi'ne katıldığını, 20 değişik ülkeden gelen Gökoğuz Türkleriyle hasret giderdiğini hatırlattı.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler