AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Çelebi:

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Çelebi:

"Muhalefet partileriyle Türkiye'nin bundan sonraki devlet hayatı için değişmeyecek bir anayasa hazırlamak istedik ama daha ikinci adımda CHP kayış attı, onlar kalktı diye bu iş olmayacak değil, biz hazırlayacağız"

ŞANLIURFA (AA) - AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Ekrem Çelebi, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin "Muhalefet partileriyle Türkiye'nin bundan sonraki devlet hayatı için değişmeyecek bir anayasa hazırlamak istedik ama daha ikinci adımda CHP kayış attı, onlar kalktı diye bu iş olmayacak değil, biz hazırlayacağız" dedi.

Çelebi, Şanlıurfa'da bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla bir çay bahçesinde düzenlenen istişare toplantısında, partisinin, sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine büyük önem verdiğini söyledi.

Türkiye'nin, AK Parti iktidarı döneminde çok ciddi büyüdüğünü ifade eden Çelebi, "Özellikle Anadolu kentlerinde güzel gelişmeler yaşanıyor. Kurucu genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Anadolu'nun çocukları başa geldi. Anadolu'nun çocukları başa geldikten sonra gayri safi milli hasılamız arttı, illerimiz çok gelişti." diye konuştu.

Anayasa hazırlıklarının sürdürüldüğünü anlatan Çelebi, şöyle konuştu:

"Muhalefet partileriyle Türkiye'nin bundan sonraki devlet hayatı için değişmeyecek bir anayasa hazırlamak istedik ama daha ikinci adımda CHP kayış attı, onlar kalktı diye bu iş olmayacak değil, biz hazırlayacağız. AK Parti olarak sizin talebinizi ve görüşlerinizi dinleyeceğiz. Bölge insanı daha önce kimliğini açıklamakta zorlanıyordu. Geçmişte bu ülkede hiçbir insan 'ben Kürt'üm' diyemiyordu. Bırakın ben Kürt'üm demeyi, bir kaset bile dinlenemiyordu. Hem insan hakları konusunda hem özgürlükler konusunda AK Parti'nin getirdikleri ortadadır."

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin görüşlerinin hafta içerisinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletileceğini aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :