AK Parti Konya Milletvekili Babaoğlu:"Üzümlü ve Huğlu, savunma sanayisinin önemli bir gücü olacak"

AK Parti Konya Milletvekili Babaoğlu:"Üzümlü ve Huğlu, savunma sanayisinin önemli bir gücü olacak"

"Üzümlü ve Huğlu, savunma sanayisinin önemli bir gücü olacak"

 AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir'deki av tüfeği üretim merkezleri olan Üzümlü ve Huğlu'nun savunma sanayisinin önemli bir gücü olacağını belirtti.

Babaoğlu, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ile Huğlu ve Üzümlü’deki av tüfeği üretimi yapan silah fabrikalarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Üzümlü ve Huğlu'nun, Türkiye'nin savunma sanayisinin gelişmesi için iki önemli değer olduğunu, bu bölgelerin güçlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini ifade eden Babaoğlu, şunları kaydetti:

"Beyşehir'in gelişimi için projeler ortaya koyarken ilçenin üretim kapasitesini arttırmak, sanayisini geliştirmek için Üzümlü ve Huğlu'nun güçlendirmek gerektiğinin farkındayız. Türkiye olarak savunma sanayimizi güçlendirmek ve uzun vadede dışa bağımlılığımızı minimize etmek gibi önemli hedeflerimiz var. Bunun içinde kendi oluşturduğu hikayesiyle bugünlere kadar gelen Üzümlü ve Huğlu'yu değerlendirmek gerekiyor. Üzümlü ve Huğlu, savunma sanayisinin önemli bir gücü olacak. Bölgede çok nitelikli ve alanında uzmanlaşmış bir beşeri sermaye oluşmuş durumda, bu yetişmiş kalifiye elemanların sayısını arttırmak ve bölgedeki üretimi farklılaştırmak için bir süredir çalışmalarımızı üreticilerimizle birlikte yürütüyoruz. Bu ziyarette de üreticilerimizle birlikte yürüttüğümüz çalışmaları ve üreticilerimizin taleplerini gerekli yerlere aktaracağız."

Toplantıya, Konya Valisi Yakup Canpolat, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü İbrahim Kılıçaslan ile ilçe protokol üyeleri katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :